Accessibility Tools

Skip to main content

Önkormányzati kupa

2012. március 05

19. alkalommal rendezte meg a megyei önkormányzat a hagyományos sportnapot.
Ebben az esztendőben Balatonfüred volt a házigazda. A versenyközpontot a Balaton Szabadidő központban helyezték el a szervezők. Itt folytak az asztalitenisz, kispályás labdarúgás, darts, sudoku, sporttörténeti vetélkedő, zsetonszerző verseny, játékos sorversenyek és a kötélhúzás küzdelmei.

A kertészeti szakközépiskolában a kosárlabda, az Anna Grand hotelben a bowling, a pincelőtéren a lövészet került megrendezésre.
Rekordlétszámú nevezés érkezett kilenc önkormányzat, két kistérség és a megyei kormányhivatal a megyei intézményfenntartó központ és a megyei önkormányzat közös csapatai vettek részt.
A rendezvényt Lasztovicza Jenő a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Bóka István polgármester nyitották meg. Összesen 400 fő vett részt a sportnapon. Csaknem valamennyi versenyszámban megdőltek az eddigi részvételi rekordok. Tizenegy labdarúgó csapat, nyolc kosárlabda csapat játszott.
A nap egyik kiemelkedő színfoltja volt a brazil nagykövetség vendégjátéka. A magyar csapatban balatonfüredi öregfiúk mellett játszott dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, Lasztovicza Jenő megyei közgyűlés elnöke, dr. Bóka István polgármester és dr. Veress Gábor kórházigazgató is.
A szünetben capoeira bemutatót tartottak a vendégek, ami nagy sikert aratott. A házigazdák 2:1 re győztek a brazilok ellen.
A program keretében kiállításon mutatták be Balatonfüred város sporttörténetét és a város olimpikonjait. A kézilabdázók és a vitorlázók ereklyéi nagy sikert arattak. Olimpiai oklevelek, kitüntetések, olimpiai egyenruhák, válogatott kézilabda mez és nadrág és sok emléktárgy volt látható.
Összesen tizenkét versenyszámban küzdhettek, és vehették át a helyezettek jól megérdemelt okleveleiket a megye és város vezetőitől dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott-tól, Lasztovicza Jenőtől, a megyei közgyűlés elnökétől Brányi Mária Veszprém MJV alpolgármester asszonyától és dr. Bóka István polgármester úrtól. Az összetett pontversenyben a győzelmet a megyei kormányhivatal, a megyei intézményfenntartó központ és a megyei önkormányzat közös csapata szerezte meg megelőzve a Várpalotai önkormányzat, és a Pápa kistérség csapatát.
A vidám hangulatú nap jó házigazdája volt Balatonfüred városa.

EREDMÉNYEK             KÉPGALÉRIA

Összes hír 2009-től napjainkig