Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprémben járt az izraeli nagykövet

2012. március 20

Országjáró körútja során ezúttal Veszprémben tett látogatást Izrael Állam Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. Programja keretében Ilan Mor előadást tartott a Lovassy László Gimnáziumban, majd a vasútállomáson részt vett a Holokauszt vándorkiállítás megnyitóján. A nagykövet találkozott Porga Gyula polgármesterrel, majd a Megyeházán dr. Nagylaki Csilla a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Polgárdy Imre a megyei közgyűlés alelnöke fogadta a vendéget.

A találkozó keretében az alelnök beszámolt a megyei önkormányzat működéséről, annak összetételéről, szólt a megye sajátosságairól. A beszélgetés során szó esett hazánk aktuális belpolitikai helyzetéről is.
Dr. Nagylaki Csilla a közigazgatási reform eddigi tapasztalatairól, a kormányhivatal, a szakigazgatási szervek valamint a kormányablak szerepéről és működéséről tájékoztatta az izraeli nagykövetet.
A találkozó végén Veszprém megye emlékérmét és a vármegye borát kapta ajándékba Ilan Mor a megyegyűlés alelnökétől és a kormányhivatal főigazgatójától.
Veszprémi programja zárásaként a nagykövet dr. Márfi Gyula érsekkel és dr. Friedler Ferenccel a Pannon Egyetem rektorával találkozott.

Összes hír 2009-től napjainkig