Accessibility Tools

Skip to main content

Rendkívüli közgyűlés a megyénél

2012. március 29

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése többek között megalkotta a megye díjainak adományozásáról szóló új rendeletét. Ezt követően elfogadta a közgyűlés a megyei önkormányzat sportfejlesztési koncepciójának felülvizsgálatát.

Sajnálattal vette tudomásul Veszprém megye közgyűlése Balatonvilágos Somogy megyéhez való csatlakozási szándékát, de az önkormányzati önállóságot tiszteletben tartva kívánt további sikeres működést és jó kapcsolatot az új megyével Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke, illetve felszólalásaik keretében több képviselő.
A közgyűlés meghívott vendége volt Fekete Barnabás, Balatonvilágos község polgármestere, aki megköszönte a megye eddigi támogatását és bízik benne, hogy a jó kapcsolat ezután sem szűnik meg.

Az utolsó napirendi pontban Lasztovicza Jenő elnök tájékoztatta a közgyűlést a Közép-dunántúli Regionális Területfejlesztési Konzultációs Fórum megalakulásáról, melyet a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény 2012. január 1-jén hatályba lépő módosulása indokolt.

Összes hír 2009-től napjainkig