Accessibility Tools

Skip to main content

Magyar kert épült Wunsiedelben

2012. június 01

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Landratsamt Wunsiedel i. Fichtelgebirge között fennálló több évtizedes együttműködés újabb eredményeként 2011. évben közös projekt kiírására került sor „Magyar kert Wunsiedelben”- címmel a Veszprém Megyei Önkormányzat fenntartásában működő iskolák számára.

A projekt során a diákoknak egy Wunsiedelben kialakítandó magyar kertre vonatkozó tervet kellett készíteniük. A pályázat nyertesei a Balatonfüredi Széchényi Ferenc Kertészeti Szakiskola négy diákcsoportja lett. A pályázat megvalósítására, azaz a „kert” megépítésére 2012. május 20-28. között került sor.
A nyertes pályázat tervei alapján megépítendő kert közepére a tervező diákok a Balatont álmodták meg, valamint egy Gizella szobrot terveztek a kertbe, mely egy későbbi építési fázis során valósul meg. A kertben  ötszáz növényt ültetettek el a munka folyamán, melyek közé a Balatonfüredi Kertészeti Szakiskolából hozott szőlőtőkéket is elhelyeztek.
A kertépítésben résztvevő csoport tagjai voltak: Fehér Richárd, szaktanár, Dósa Erika, Felnagy Kitti, Kovács Hajnalka, Kósa Ádám, Sövegjártó András, Steppán László, valamint Háhn Károlyné, tolmács.
A projekt kiírásának és kivitelezésének wunsiedeli részről támogatója volt Dr. Karl Döhler a körzet elnöke, Horst Weidner alelnök Gerhard Hanske hivatalvezető, Christian Kreipe kertépítő mérnök, valamint Horst Martini kabinetvezető és Uwe Götz, az ifjúsági hivatal ügyvezetője.
A „Magyar kert” ünnepélyes átadására a tervek szerint 2012. június 24-én kerül sor.

Összes hír 2009-től napjainkig