Accessibility Tools

Skip to main content

Megalakult a Veszprém Megyei Területfejlesztési Szakmai Kollégium

2012. június 04

A Veszprém Megyei Önkormányzat kezdeményezése nyomán került sor a Területfejlesztési Szakmai Kollégium alakuló ülésére május 31-én, a Megyeháza Egry termében.

Lasztovicza Jenő, a Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében kifejtette: a Területfejlesztési Szakmai Kollégium létrehozásának gondolata a helyi önkormányzatokról szóló törvény változása miatt merült fel, mely szerint 2012. január 1-től a megyei önkormányzatok területi területfejlesztési, vidékfejlesztési, területrendezési, valamint koordinációs feladatokat látnak el.
A Veszprém Megyei Önkormányzat ezen feladatának eredményes és hatékony ellátása érdekében szakmai fórum létrehozását kezdeményezte a megye jelentős ágazati szereplőinek részvételével. A Területfejlesztési Szakmai Kollégium működésének célja, hogy a területfejlesztésben meghatározó szervezetek saját szakmai szempontjaikat képviselve hozzájáruljanak a megalapozott területi tervezéshez, ezzel közvetett módon a 2014–2020 időszakban a megye fejlődéséhez.

A Kollégium vezetője:

Lasztovicza Jenő elnök,
Veszprém Megyei Önkormányzat

állandó tagjai:

Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott,
Veszprém Megyei Kormányhivatal
Porga Gyula polgármester,
Veszprém Megyei Jogú Város Önk.
Dr. Friedler Ferenc rektor,
Pannon Egyetem
Molnár Tamás ügyvezető igazgató,
Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség
Dr. Markovszky György elnök,
Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Dr. Bóka István elnök,
Balaton Fejlesztési Tanács

Lasztovicza Jenő ismertetőjét követően a Kollégium állandó tagjai beszéltek a szervezet létrehozásának szükségességéről. A rendezvény az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásával zárult.

Összes hír 2009-től napjainkig