Accessibility Tools

Skip to main content

Átadták a "Magyar kert"-et Wunsiedelben

2012. június 27

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Wunsiedel i. Fichtelgebirge Körzet közötti közel három évtizedes együttműködés keretében 2011-ben egy közös projekt kiírására került sor, „Magyar kert Wunsiedelben” címmel. A kiírt versenyt számos pályázó iskola közül a Balatonfüredi Széchényi Ferenc Kertészeti Szakközépiskola diákjai nyerték meg, melynek eredményeként 2012. májusában a diákok meg is építhették a tervezett kertjüket Wunsiedelben a Landratsamt épülete előtt.

A „Magyar kert” ünnepélyes átadására Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése elnöke jelenlétében került sor 2012. június 24-én. A rendezvényen részt vett a szakközépiskola szaktanára Fehér Richárd és a tervező, kertépítő diákok egy csoportja is.
Az ünnepség részeként mondott beszédében Karl Döhler elnök kiemelte a füredi diákok nagyszerű terveit, valamint a munkát, melynek során egy hétig építve a kert a mostani formájában kerülhetett átadásra.
Lasztovicza Jenő köszöntőjében hangsúlyozta a partnerség fontosságát, az együttműködést és a kert megépítésének kapocsként történő összeköttetését a két régió között, majd leleplezésre került a kert előtt felállított információs tábla, mely magyar és német nyelven mutatja be a testvérmegyei kapcsolatot és a kertet. A rendezvény befejezésekor a német partnerek örömüket fejezték ki az eddigi sikeres és gyümölcsöző együttműködésért, mely iránt a jövőben is elkötelezettek.

Összes hír 2009-től napjainkig