Accessibility Tools

Skip to main content

Ülésezett a megyei közgyűlés

2012. szeptember 24

Munkaterv szerinti ülését tartotta szeptember 20-án a Megyeháza Szent István termében a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése.  Zárt ülés keretében határoztak a képviselők a Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetés 2012. évi adományozásáról.

A közgyűlés határozata értelmében e megtiszteltetésben részesül dr. Mészáros Ernő a Pannon egyetem professzoraként és a Veszprémi Akadémiai Bizottság elnökeként kifejtett kimagasló munkájáért, valamint a Várpalotai Bányász Kórus a megye kulturális életében kifejtett több évtizedes művészeti tevékenységéért. A Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetés ünnepélyes átadására a közgyűlés 2012. december 15-i ülésén kerül sor.
Nyilvános ülés keretében tárgyalta a közgyűlés többek között az Országos Fejlesztési Koncepció és az Országos Területfejlesztési Koncepció megalapozása stratégiai vitaanyagát, valamint a megyei területfejlesztési koncepció feltáró-értékelő vizsgálatának egyeztetési dokumentációját. Jóváhagyták a képviselők a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a KDRFÜ és a Közép-dunántúli Régió megyéi között kötendő együttműködési keret megállapodást is.
A közgyűlés támogatta az Alsó-Ausztriai Tartományi Parlamenttel megkötendő hosszútávú együttműködési megállapodást, melynek apropóját a nemzetközi kapcsolat 20. éves jubileuma indokolja.

Összes hír 2009-től napjainkig