Accessibility Tools

Skip to main content

Alsó-Ausztriai Tartományi Parlamenti delegáció Veszprém megyében

2012. október 05

Veszprém megye és az Alsó-Ausztriai Landtag (Tartományi Parlament) között fennálló, több mint húsz éves múltra visszatekintő kapcsolatról emlékezett meg Hans Penz, a Tartományi Parlament elnöke és Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése elnöke a közelmúltban megyénkbe érkező Alsó-Ausztria-i delegáció látogatása alkalmával. A Tartományi Parlament elnökét és delegációját hivatalában fogadta Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője is.

Az együttműködés az elmúlt évtizedekben a turizmus, az egészségügy, gazdaság, valamint a kultúra, területén is jelentős eredményeket ért el. A kapcsolatok jövőbeli elmélyítése érdekében Hans Penz és Lasztovicza Jenő együttműködési megállapodást írt alá.
A két elnök kézjegyével ellátott memorandum megfogalmazása szerint „Mindkét fél egyetért abban, hogy az Európai Integráció kontextusában a „Régiók Európáját” erősítve megkísérelje a közös érdekek meghatározását és ezek támogatását”.
A kétnapos munkaprogram során többek között megbeszélések történtek a megyei önkormányzat képviselőivel, majd a delegáció felkereste Devecser és Kolontár, a vörösiszap katasztrófa által érintett településeket. A két évvel ezelőtti katasztrófát követően az Alsó-Ausztria-i tartomány 50.000 euróval támogatta a vörösiszap sújtotta térséget.
Pápán a NATO bázisrepülőtéren kaptak ízelítőt az ott folyó munkálatokról, valamint az Esterházy kastély felújításáról és a Pápai Hús Zrt., a Várkertfürdő Zrt. sikeres tevékenységéről.

Összes hír 2009-től napjainkig