Accessibility Tools

Skip to main content

Ünnepi Közgyűlés a Megyeházán

2012. december 18

A Veszprém Megyei Önkormányzat december 15-én, megalakulásának 22. évfordulóján tartotta ünnepi ülését, a Megyeháza Szent István termében.

Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése alelnöke ünnepi beszédében a több, mint két évtized történéseit áttekintve hangsúlyozta: „Olyan önkormányzati rendszer kelt életre, melynek alapkövetelménye, lelke az önrendelkezéshez való jog.” Végezetül abban a hitben kívánt áldott békés ünnepeket, eredményes újesztendőt, hogy Veszprém Megye Önkormányzata a következő 22 esztendőben is be tudja tölteni küldetését, s a megye valamennyi polgárával közösen, ki-ki maga munkájával, szellemiségével járulhasson hozzá megyénk jövőjének építéséhez, nemzetünk sikerességéhez.
Az ünnepi ülés folytatásaként Lasztovicza Jenőtől, a megyei közgyűlés elnökétől Bácsi Gabriella néptáncoktató vehette át a PRO COMITATU díjat, majd a megye legrangosabb elismerését, Veszprém Megye érdemrendjét vehette át Dr. Mészáros Ernő meteorológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, valamint a Várpalotai Bányász Kórus képviseletében Borbás Károly, a kórus vezetője. Az érdemrend kitüntetettjeinek munkásságát bemutató rövidfilmeket a Regina tv készítette.
A továbbiakban a Magyar Honvédség Légierő Zenekarának és Zselinszky Cecíliának, majd a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek Dominek Annának és Tóth Loonnak előadását hallgathatták meg a jelenlévők.
Az ünnepi közgyűlés befejezéseként Dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke az önkormányzat alakuló ülésének emlékére állított táblánál a Szent István terem előcsarnokában helyezte el a tisztelet virágait.

Összes hír 2009-től napjainkig