Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megye a budapesti Nemzetközi Utazás Kiállításon

2013. március 06

Harminchatodik alkalommal rendezték meg február 28 – március 2. között a budapesti Hungexpo vásárközpont területén a Nemzetközi Utazás Kiállítást, ahol 22 ország csaknem 500 kiállítójának ajánlataiból válogathattak az utazni vágyók. Az esemény kísérőrendezvényeként a Bringaexpót a Karaván Szalont, valamint a Vital Expo-t bemutató pavilont is felkereshették a látogatók. A vásár díszvendége Szlovákia, a belföldi díszvendég Nyíregyháza, a kulturális díszvendég Kalocsa volt.

Idén a Veszprém Megyei Önkormányzat, a közép-dunántúli régió részeként önálló pulttal jelent meg a kiállításon. A közkedvelt reprezentatív megyei kiadványokon túl a 2013. évi szolgáltatói ajánlatokat és SZÉP kártya elfogadóhelyeket tartalmazó prospektussal is várták az érdeklődőket. A régiós standon képviseltette magát a Bakony-Balaton Térségi TDM, Pápa városa, Sümeg és térsége, valamint a Veszprém megyei várakat egységesen képviselő szervezet is. A régió ünnepélyes standmegnyitóján L. Simon László, a parlament kulturális és sajtó bizottságának elnöke a rendezvények támogatására kiírt pályázati lehetőségeket emelte ki megnyitó beszédében. Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a régió páratlan turisztikai adottságaira hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, a régió mindhárom megyéje történelmi örökségünk és természeti szépségei révén a turizmus fő célterülete. A Balaton, a Bakony, a Velencei tó, a Vértes, a Komáromi Erőd, Esztergom és környezete, a régióban található várak mind komoly vonzerőt jelentenek. A régió borvidékei az ott termelt kiváló borokkal, a sokszínű rendezvényeivel és vendégszerető házigazdákkal várják a látogatókat. Célunk - mondta, mint eddig is ezeknek az örökségeknek és értékeknek nemcsak a megőrzése, hanem továbbfejlesztése és utódainknak való méltó átadása. Bízunk benne - tette hozzá, hogy a következő uniós programozási időszakban felhasználható pénzeszközök az egész régió gyarapodását és fejlődését fogják szolgálni.
A megnyitón részt vett dr. Cser Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is. A megnyitót követően a közgyűlés elnöke a Balaton régió standján Tapolca, Badacsony és Balatonfüred térségének kiállítóit is felkereste.

Összes hír 2009-től napjainkig