Accessibility Tools

Skip to main content

Sikeres volt a XVI. Veszprém Megyei Utazás Kiállítás

2013. április 23

A Veszprém Megyei Önkormányzat április 13-14-én, az előző évben bevált és megkedvelt helyszínen, a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában rendezte meg a XVI. Veszprém Megyei Utazás Kiállítást, amelyen több mint félszáz kiállító vett részt: utazási irodák, hazánk idegenforgalmi régiói, térségi turisztikai szervezetei, Tourinform irodái, turisztikai szolgáltatatói kínáltak bőséges választékot.

A kiállítás külföldi résztvevői voltak: Ciprus, Málta, testvérkapcsolat révén a székelyföldi Kovászna megye és a szlovákiai Nyitra megye, illetve Nyitra város.
A kiállítás díszvendége: Szlovákia és Kassa, Európa Kulturális fővárosa volt, akik a kiállítást megelőző napon prezentáción mutatták be a sajtó és a turisztikai szakma megjelent képviselőinek Szlovákia új vonzerőit.
A megnyitó ünnepségen a vendégeket és a kiállítókat köszöntötte Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere, valamint a díszvendég képviseletében Sonja Jelínková a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal képviseletvezetője.
A kiállítást Lasztovicza Jenő, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának alelnöke, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke nyitotta meg, aki elégedettségét fejezte ki, hogy 16. éve sikeres a rendezvény. Büszke arra, hogy más, nagyobb megyeszékhelyek mellett Veszprémben is van utazás kiállítás, és úgy gondolja, hogy a turisztikai seregszemle jövőre sem marad el.
A kiállítás a közönség számára szombaton 10-18, vasárnap 10-16 óráig tartott nyitva. A hétvégén a közel ötezer látogató gazdag és változatos utazási, üdülési ajánlatokkal találkozhatott, és idén is rendkívül népszerűek voltak a közönségcsalogató kísérőrendezvények.

A gyerekeket a Veszprém Megyei Önkormányzat pályázatára beérkezett rajzokból összeállított gyermekrajz-kiállítás, városnéző kisvonat, Játékvár - családi játékprogram, a Lufi Dekor jóvoltából lufis meglepetések és a megyei napilap, a NAPLÓ szervezésében Breki gyereksarok várta. A vendégek megtekinthették a Nomádia parkból érkezett honfoglalás kori harcosok bemutatóját, és megkóstolhatták a Veszprém Vármegye Bora cím birtokosai, a Borbély Családi Pincészet és a Fodorvin Családi Pincészet borait.

A kiállításra a belépés illetve a kísérőprogramokon a részvétel díjtalan volt.
A látogatók által kitöltött szórólapokból nyereménysorsolást rendeztek. A kiállítók ajándékcsomagokat, belépőket és üdüléseket ajánlottak fel.
A rendezvény sikert aratott mind a kiállítók, mind a látogatók körében, a kiállítás megőrizte szakmai színvonalát, sokszínűségét.

Összes hír 2009-től napjainkig