Accessibility Tools

Skip to main content

Ülésezett a Veszprém Megyei Közgyűlés

2013. április 26

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése munkaterv szerinti nyilvános ülését tartotta 2013. április 25-én a Megyeháza Szent István termében.
A Képviselők az ülés kezdetén egy perces néma felállással emlékeztek meg a kommunista diktatúrák, valamint a holocaust magyarországi áldozatairól.

Dobó Zoltán a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakciójának vezetője napirend előtti felszólalást jelentett be „Két és fél évvel az iszapömlés után is tovább pusztít a MAL Zrt.” címmel.

A felszólalás indokaként elmondta, hogy a MAL Zrt. közel 30 beszállítója, alvállalkozója kilátástalan, elkeserítő helyzetbe került, nem kapták meg szolgáltatásaik ellenértéket. Az alvállalkozók, beszállítók általános véleményét fogalmazta meg, miszerint ha a szóban forgó tartozásokat rövid időn belül nem sikerül behajtani, akkor a MAL felszámolását, úgy zárják le, hogy az ő pénzügyi igényeiket nem sikerül kielégíteni.

Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke viszontválaszában elmondta, amióta az állami felszámoló átvette a MAL Zrt. irányítását, azóta az alvállalkozók rendben megkapják járandóságukat. Véleménye szerint az azt megelőz időszak felhalmozott adósságai felvetik a korábbi tulajdonosok felelősségét. A megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta, hogy Ékes József országgyűlési képviselő úrral, és dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott úrral - mint ez idáig is - a jövőben is mindent meg fognak tenni a MAL Zrt. problémáinak megoldása érdekében.

A közgyűlés továbbiakban elfogadta a Veszprém Megyei Kereskedelemi és Iparkamara beszámolóját a megye gazdasági helyzetéről, valamint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének beszámolóját a megye közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az ezzel kapcsolatos feladatokról.

Döntött a „8-as főút” Térségi Fejlesztési Tanács átalakulásáról szóló tájékoztató elfogadásáról is, mellyel felhatalmazta a megyei jegyzőt a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal és a „8-as főút” Térségfejlesztési Tanács között megkötendő együttműködési megállapodás aláírására.

Elfogadta a 2014 évre szóló költségvetési koncepcióját, módosította a 2013. évi költségvetését, valamint a szervezeti és működési szabályzatát.

Döntés született továbbá a fogszabályozási szakellátási tevékenység további működtetőjéről.

Az ülés során elfogadták a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség beszámolóját a decentralizált pályázatok utóellenőrzéséről és zárásáról, valamint a Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet 2012. évi munkájáról készült tájékoztató jelentést is.

Összes hír 2009-től napjainkig