Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megye sepsiszentgyörgyi bemutatkozása

2013. május 13

2013. április 26-28. között a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal idegenforgalmi munkatársai mutatták be megyénk turisztikai értékeit Sepsiszentgyörgyön, Kovászna megye legnagyobb és legszínvonalasabb rendezvényén, a Szent György Napokon.

Idén 22. alkalommal rendezték meg az eseménysorozatot, melyen igényes rendezvények, kulturális műsorok váltották egymást. A városnap rendezőinek becslése alapján a programokat közel nyolcvanezren látogatták. A Szent György Napok kiemelt eseménye volt a „Miénk itt a tér – testvérmegyék és városok utcája” turisztikai kiállítás, ahol a közönség körében bemutatott idegenforgalmi kínálatunk kedvező fogadtatásra talált. A látogatók ismerték és keresték Veszprém megye látnivalóit, attrakcióit, többen konkrét kérdésekkel fordultak a standszolgálatot ellátó referensekhez, elsősorban a balatoni üdüléseket, termál- és wellness szolgáltatásokat, illetve a kerékpáros túralehetőségeket keresték. Sokan érdeklődtek a kulturális programok iránt is.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Kovászna Megye Tanácsának meghívására közel tíz éve van jelen a rendezvényen. A húsz éve hatékony kapcsolatot ápoló két testvérmegye - a kölcsönösség elve alapján - évek óta térítésmentes bemutatkozási lehetőséget biztosít partnerének megyéje turisztikai rendezvényén. A hagyományt folytatva az idei Veszprém Megyei Utazás Kiállításon is részt vett Székelyföld, Kovászna megye, ennek viszonzásaként fogadtak bennünket.
A Testvérmegyék utcájában az ünnepélyes megnyitón jelen volt Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és dr. Zsigmond Barna Pál, hazánk csíkszeredai főkonzulja.
A Veszprém megyei standon látogatást tett Tamás Sándor elnök úr, aki megerősítette, hogy a partnerkapcsolatot a jövőben is folytatni kívánják.

Összes hír 2009-től napjainkig