Accessibility Tools

Skip to main content

Scénefonia Francia szimfónikus zenekar fogadása a Megyeházán

2013. május 16

A Veszprémben megrendezésre kerülő Gizella Napok 2013. Művészeti Fesztivál keretein belül, 2013. május 9-én a Scénefonia Francia szimfónikus zenekar érkezett megyénkbe, hogy koncertet adhasson a kedves érdeklődők számára. A Meine-et-Loire régióból, így a Veszprém Megyei Önkormányzat testvérmegyéjéből érkező szimfónikus zenekar látogatásának célja az volt, hogy a már kialakult testvérmegyei kapcsolatban a kultúra területén is elmélyítse a két régió együttműködését.

A zenekar tagjait Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a Megyeház épületének Szent István termében, majd pár mondatban összefoglalta Veszprém megye idegenforgalmi jellegzetességeit, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének működését, tevékenységeit, végül, de nem utolsó sorban bemutatta a Megyeház épületének főbb építészeti jellegzetességeit.
A 2008-ban létrejött zenekart kezdetben 10-12 zenész alkotta, mára 50 zenész lép színpadra előadásaik során. Mint azt a Gizella napok keretein belül adott koncerten is hallhattuk, a zenekar elsődleges programja filmzene, illetve filmzenei feldolgozások, de emellett játszanak nagy klasszikusokat, valamint zenekarra írt darabokat, rövid filmek kísérőzenéjét is.
A Veszprém Megyei Önkormányzat a koncert után biztosított vacsorával látta vendégül a zenekar tagjait. A jóízűen elfogyasztott vacsora után, még a koncert napján indult útnak a zenekar a következő koncert helyszínére, Budapestre, ahol is az Európa-nap alkalmából folytatták a magyarországi koncertsorozatot.

Összes hír 2009-től napjainkig