Accessibility Tools

Skip to main content

Ifjúsági találkozó Tullnban

2013. július 11

Partneri együttműködés az Alsó Ausztriai Tartomány Kormányzat Referatúrájának meghívásával

A Veszprém Megyei Önkormányzat és az Alsó Ausztriai Tartomány Kormányzatának Referatúrája több évtizedes partneri együttműködést tudhat maga mögött. E partneri együttműködés egyike az a program, melyek során hazánk képviselhette magát egy ifjúsági találkozón, mind a meghívott fiatalok, mind pedig a Veszprém Megyei Önkormányzat részéről.

Az ifjúsági találkozón azon fiatalok vehettek részt, akik méltóképpen tudták képviselni hazájukat a különböző sport, turisztikai, kulturális programokon, illetve work-shopokon.  A program 2013. június 29. napján kezdődött, 5-8 fős csapatok részvételével, amikor is Bulgáriából, Romániából, Csehországból, Szlovákiából, Lengyelországból, Ausztriából és hazánkból érkező tanulók üdvözölhették egymást, majd tölthettek el együtt, egy egész hetet az előbb felsorolt programokon.
A programsorozat záró napján a Veszprém Megyei Önkormányzat részéről Háhn Károlyné tolmács, Zsebe Péter turisztikai referens, Varga Veronika nemzetközi kapcsolatok és protokoll referens vett részt.
A 2013. július 5. napján lebonyolított program Wachau vidékét mutatta be, melynek valamennyi résztvevő nagyon örült, ugyanis az egész heti sportos program után igazán kényelmes volt egy kicsit lazítani, megismerve például a világörökség részeként is ismert régiót. Spitz városában tekinthettük meg a hajózási múzeumot, ami igen jól tükrözte, hogy a helyi lakosok életében milyen fontos szerepet játszik a Duna hajózási élete.
Ugyancsak Spitzben tekinthettük meg a mobilgát rendszer alapját, s megtudtuk, hogy húsz év munkájának, előkészületének gyümölcseként sikerült az árnak ellenállni. Beszámoltak mindemellett arról is, miként állították fel a gát elemeket, milyen összefogásra volt szükség ahhoz, hogy tökéletesen működjön a jól megtervezett rendszer.
A záró est folyamán betekintést nyerhettünk a nemzetek fiataljainak egy hét alatt elvégzett programjaiba, beszámolóiba, melyek között a különböző sport, kulturális és idegenforgalmi programokon kívül egy könyv elkészítése is szerepelt, melyben a fiatalok bemutatták, miként látják az internet hatásait a társadalomra.
A referatúra vezetője, Wolfgang Juterschnig kihangsúlyozta, hogy a jövőben is folytatni kívánják az ehhez hasonló projekteket, s fenn kívánják tartani a már több évtizedes együttműködésünket. Bízunk benne, hogy ezek alapján, hasonló programokon még sokszor találkozhatunk testvérmegyei partnereinkkel.

Összes hír 2009-től napjainkig