Accessibility Tools

Skip to main content

A Veszprém Megyei Önkormányzat adományozással egybekötött kerékpártúrája

2013. szeptember 28

A Veszprém Megyei Önkormányzat a Társadalmi Megújulás Operatív Program 6.1.2-11/1-2012-1110 számú pályázatának keretében „Egészségre építve!" címmel, közel 10 millió forintot nyert.

A projekt célja, hogy minél többen sportoljanak, törekedjenek az egészséges táplálkozás kialakítására, a stressz mentes életre, szem előtt tartva a prevenció fontosságát.
A pályázat megvalósítása szeptember hónapban megkezdődött, melynek egyik programelemeként a hivatal munkatársai kerékpártúrán vettek részt.
A túra során Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke – az ifjúság biztonságos kerékpározásának elősegítése érdekében – az önkormányzat nevében kerékpár sisakokat, kerékpár zárakat, valamint láthatósági mellényeket adományozott Nemesvámoson a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai számára, kifejezve ezzel a Veszprém Megyei Önkormányzat csatlakozási szándékát az európai mobilitási hét rendezvényeinek szellemiségéhez.
Az ajándékokat megköszönő Sövényházi Balázs polgármester hangsúlyozta, Nemesvámos a környező településekkel összefogva azon dolgozik, hogy a közelmúltban átadott, településükre vezető kerékpárutat Nagyvázsonyig kiépítsék. Szokolainé Polyák Tünde igazgató asszony hangsúlyozta, az iskola a közelmúltban kerékpárbeszerzésre adott be pályázatot, melyhez hasznos kiegészítést jelent a Megyei Önkormányzat ajándéka.
A rendezvényt követően a Hivatal apparátusa a kerékpártúra következő állomásaként Balácán megtekintette a Római-kori Villagazdaságot, majd Veszprémfajszra tovább biciklizve felkereste a helyi kálváriát. A túra végeztével Veszprémbe visszaérkező, jólesően elfáradt résztvevők sikeresen teljesítették a pályázati kiírásban foglalt célokat.

nvamos

nvamos2

nvamos3

Összes hír 2009-től napjainkig