Accessibility Tools

Skip to main content

Ünnepi közgyűlés a Megyeházán

2013. október 25

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc 57. évfordulója alkalmából Veszprém Megye Önkormányzata a Veszprém Megyei Kormányhivatallal közösen szervezett ünnepi közgyűlést a Megyeháza Szent István termében.

A megemlékezésen dr. Áldozó Tamás, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottságának elnöke ünnepi beszédében hangsúlyozta: a Szabadságharc ugyan elbukott 1956-ban, de a forradalom győzött. A szabadság iránti olthatatlan vágy harminchárom évvel később valósággá vált. A hősökre való emlékezésben jó úton járunk, de még mindig sok az adósságunk a bűnösök megnevezése tekintetében.
Az ünnepi beszédet követően a pápai Pegazus Színház társulatának „A magyarok mindig győznek!” című színvonalas előadását tekinthették meg a jelenlévők, majd a Pro Comitatu megyei díjak átadására került sor.
A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke a Közgyűlés Ügyrendi Bizottságának egyetértésével 2013-ban két személynek adományozott PRO COMITATU megyei díjat. Reindl Erzsébet nyugalmazott tanítónő, helytörténeti kutató Veszprém megye kulturális életének fejlődése, hírnevének gyarapítása érdekében kifejtett példaértékű, magas színvonalú szakmai, helytörténeti kutatói tevékenységével érdemelte ki a díjat.
Tengerdi Győző a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója Veszprém megye fejlődését szolgáló vezetői munkásságának, kiemelkedő társadalmi szerepvállalásának, valamint katasztrófahelyzetben tanúsított példaértékű tevékenységének köszönhetően vehette át az elismerést. A kitüntetéseket Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke adta át.
A díjak átadását követően Dr. Kovács Zoltán, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Lasztovicza Jenő, a közgyűlés elnöke az 1956-os Forradalom és Szabadságharc hősei, áldozatai emlékére állított emléktáblánál, a Szent István terem előcsarnokában helyezték el a megemlékezés koszorúját. Az ünnepség befejezéseként Lasztovicza Jenő mondott pohárköszöntőt a kitüntetettek tiszteletére.

Összes hír 2009-től napjainkig