Accessibility Tools

Skip to main content

25 éves az Osztrák-Magyar Corvinus Kör

2013. október 28

Az Osztrák-Magyar Corvinus Körrel történő együttműködésünk eredményeként meghívást kaptunk Ausztriába, Eisenstadtba a kör 25 éves együttműködése ünnepi rendezvényére, melyen a Veszprém Megyei Önkormányzat részéről Polgárdy Imre alelnök és Háhn Károlyné tolmács volt jelen.

Az Osztrák-Magyar Corvinus Kör több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi kapcsolatokat illetően. Segítséget nyújtanak az osztrák-magyar kapcsolatok támogatása és intenzívebbé tétele, de mindenek előtt a gazdaság, turizmus, kultúra, sport, média, tudomány és képzés terén.

Az ünnepségen – Eisenstadtban a Burgenlandi Gazdasági Kamara épületében - számos osztrák és magyar vendég vett részt, akik a Corvinus Kör munkájában tevékenyen részt vesznek és támogatják azt.

A Burgenlandi Joseph Haydn Konzervatórium fúvós zenekara zenei élményét követően került sor Otto F. Haberhauer sajtóreferens köszöntő szavaira.

A megnyitó beszédet Stefan Franye, a Corvinus Kör elnöke „25 éves az Osztrák-Magyar Corvinus Kör” címmel tartotta, visszaemlékezve az elmúlt évtizedek eseményeire, tevékenységekre, a határon átívelő feladatokra a vasfüggöny előtt és után.

A vendégeket köszöntötte: Ing. Peter Nemeth, tiszteletbeli konzul, a Burgenlandi Gazdasági Kamara elnöke, Hans Skarits, városi tanácsnok Eisenstadt városa képviseletében, Dr. Michael Zimmermann, Ausztria budapesti  nagykövete, Dr. Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország bécsi nagykövete, Hans Niessl Burgenland tartományfőnöke képviselője,  Mag. Franz Steindl, Burgenland tartományfőnök-helyettese.

Valamennyien megköszönték a Corvinus Kör munkáját, kiemelve azon érdemeket, melyet civil szervezetként a két ország együttműködése érdekében fejtett ki.

Ünnepi beszédet Dr. Blasius Somogyi, egyetemi tanár, a Burgenlandi Mezőgazdasági Kamara igazgatóhelyettese mondott, „Az osztrák-magyar kapcsolatok fejlődése az elmúlt 25 évben” címmel.

Stefan Franye elnök zárszavában nagy örömét fejezte ki, hogy  a rangos személyekből, tagságból álló vendégek ily módon érdeklődnek a szervezet tevékenysége iránt, kihangsúlyozva, hogy a jövőben is számítanak azokra,  akik segítőkésznek mutatkoznak a kör munkájában való részvételre.

Összes hír 2009-től napjainkig