Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megyei delegáció Tarnów városában

2013. november 15

A Lengyel Függetlenség Napja alkalmából rendezett nagyszabású ünnepségsorozaton vettek részt a megyei közgyűlés képviselői, Stolár Mihály Ferenc, Végh László, Vörös Kálmán, valamint Varga Veronika a megyei önkormányzat elnöki kabineti referense a lengyelországi Tarnów-ban november 10-12 között.

A Veszprém Megyei Önkormányzat 12 éve ápol gyümölcsöző kapcsolatot a lengyelországi Tarnów városával, ugyanis épp 12 évvel ezelőtt került aláírásra a két partner közötti testvérkapcsolat együttműködési megállapodása. Az azóta eltelt időszakot számos diplomáciai és szakmai siker, valamint emberi barátság születése jellemezte.
A tarnówi önkormányzat a függetlenség napjának megünneplését egy testvérmegyei, testvérvárosi együttműködési fórummal is gazdagította. Az eseményre a Veszprém megyei delegáció mellett meghívást kapott Veszprém és Kiskőrös városának küldöttsége, valamint az ukrán partneri delegáció is.
Az ünnepségsorozat első állomása, egy – november 10. napján megrendezésre kerülő jótékonysági fogadás volt, mely során a Veszprém Megyei Önkormányzat is hozzájárult adományaival a Tarnów városában működő alapítvány adománygyűjtéséhez. A látogatás második napján minden delegáció hivatalos volt a Tarnów Körzeti Múzeumba. A Múzeumban az állandó helytörténeti tárlat mellet épp, a két aktuális kiállítást, - az Erdélyi Panoráma részleteinek eredeti példányait, valamint a máriapócsi kegyhely történetével kapcsolatos galériát – tekinthette meg a nagyérdemű testvérpartneri küldöttség. A programsorozat következő pontja a nemzetközi együttműködés fóruma volt, ahol a meghívott delegációk városukról, régiójukról készített előadás segítségével mutathatták be az idegenforgalmi, kulturális és sport nevezetességeiket, valamint prezentálhatták ugyanezen területeken az elkövetkezendő időszakra vonatkozó együttműködési területeket.
A továbbiakban a küldöttségek tagjai együtt tettek megemlékezést, s gyújtottak mécsest az ismeretlen katona sírjánál.
Az ünnepségsorozat befejezéseként a Veszprém megyei delegáció meghívást kapott a Tarnówi Magyarbarátok Társasága jóvoltából, s beszámolót hallgathatott meg a baráti társaság működéséről, programjairól, valamint a jövőbeli terveiről.

Összes hír 2009-től napjainkig