Accessibility Tools

Skip to main content

Útfelújítási munkák Veszprém megyében

2013. november 21

Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke, megyei útügyi miniszteri biztos Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója társaságában november 14-én, a Megyeháza könyvtárában tartott sajtótájékoztatót a megyét érintő közútjavítási munkálatokról.

A megyei útügyi miniszteri biztos részletesen ismertette a 33 milliárd forintos keretösszegű beavatkozások Veszprém megyét érintő ütemezését, amelyet az alábbi táblázatok foglalnak össze. Lasztovicza Jenő hangsúlyozta, Veszprém megyében, két ütemben összesen 1,8 milliárd forintból valósul meg 17 útszakasz rendbetétele. Az időjárási körülmények valamint a felújítási technológiák figyelembevételével ebben az évben, de legkésőbb jövő év tavaszán mindegyik útszakasz megújul.
Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója tájékoztatójában kiemelte: az engedélyhez nem kötött beavatkozások országszerte összesen 287 kritikus állapotú szakaszon, több mint 520 kilométeren javítják majd tartósan az útállapotokat.
A szakminisztérium jóváhagyásával összesen mintegy 1200 kilométeren végeznek el beavatkozásokat az országos közúthálózaton idén és a jövő év első felében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a teljes körű felújításokat is beleértve 122 milliárd forintot fordíthat a legrosszabb állapotú, legforgalmasabb szakaszok rendbetételére 2013-2014-ben. A programokban érintett utak hosszú évekig biztosan megfelelő minőségben állnak majd a közlekedők rendelkezésére.

Veszprém Megye MAP    

Veszprém megye út felújítási munkálatok

Összes hír 2009-től napjainkig