Accessibility Tools

Skip to main content

Ünnepi közgyűlés a Megyeházán

2013. december 17

Megalakulásának 23. évfordulóján, december 15-én tartotta ünnepi ülését a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az ünnepség kezdetén a megjelentek a Liszt Ferenc Kórustársasággal közösen énekelték el a Himnuszt, majd Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte az önkormányzat tagjait, országgyűlési képviselőket, a Veszprém Megye Érdemrend megjelent kitüntetettjeit, a Veszprém Megyei Kormánymegbízottat, a Kormányhivatal, a Járási Hivatalok és más állami szervezetek vezetőit, valamint a fegyveres szervek elöljáróit.

Az alelnök ünnepi beszédében hangsúlyozta: az önkormányzatiság nemcsak a demokratikus hatalomgyakorlás próbája, hanem egy igény, amely szerint az emberi civilizáció szerveződik.
A megemlékezésen a Vinczeffy Adrienn karnagy által vezényelt Liszt Ferenc Kórustársaság előadását, valamint Sz. Csordás Éva, Gizella díjas előadóművész verses összeállítását hallgathatták meg a jelenlévők, majd Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Polgárdy Imre alelnök társaságában helyezte el a megemlékezés koszorúját a Veszprém Megyei Önkormányzat alakuló ülésének emlékére állított márványtáblánál.
A rendezvény befejezéseként elmondott pohárköszöntőjében Lasztovicza Jenő kiemelte, a magyar demokrácia felnőttkorba ért, a megyei önkormányzatokra a közeljövőben pedig a területfejlesztés felelősségteljes munkája vár.

Képgaléria...

Összes hír 2009-től napjainkig