Accessibility Tools

Skip to main content

Újévköszöntő fogadás a Megyeházán

2014. január 07

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Kormányhivatal közös újévköszöntő fogadását tartotta január 3-án, a Megyeháza Szent István termében. A rendezvényre meghívást kaptak többek között a megye országgyűlési képviselői, a megyei közgyűlés képviselői, a Veszprém Megye Érdemrend kitüntetettjei, a települések polgármesterei, a járási hivatalok vezetői, valamint a történelmi egyházak képviselői.

Az újévet köszöntő fogadáson Búvári Zsuzsanna közreműködésével, Katona János vezényelte Magyar Honvédség Légierő Zenekara friss motiváló ritmusokkal, a Veszprémi Petőfi Színház művészei, Módri Györgyi és Kőrösi Csaba jókedvre derítő, hangulatos műsorral szórakoztatta a meghívott vendégeket.
Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében külön üdvözölte az Alsó Ausztriai Tartományi Parlament elnökét Hans Penz urat, aki felesége kíséretében jelent meg a rendezvényen. A közgyűlés elnöke hangsúlyozta, optimisták lehetünk, mert a magyar gazdaság a vártnál jobban teljesít, és ha jól megy a gazdaságnak, akkor jól megy a társadalomnak, az önkormányzatoknak. Köszöntőjében kiemelte a közigazgatás átszervezése, korszerűbbé tétele során létrejött változásokat is. Az új rendszerben a megyei önkormányzatok megtalálták a helyüket, a területfejlesztéshez kapcsolódó feladatokat látnak el, melyhez szükségük van a települési polgármesterek térségi fejlesztéseket érintő bátor tervezésére is.
Dr. Kovács Zoltán, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja ünnepi beszédében időutazásra invitálta a vendégeket, melynek során az újévi fogadások történetét idézte fel. A hagyományt évtizedekkel ezelőtt a Pannon Egyetem teremtette meg. Később a Veszprém Megyei Jogú Város, a Veszprém Megyei Önkormányzat, MTA Veszprémi Területi Bizottsága és a Veszprém Megyei Kormányhivatal is csatlakozott a kezdeményezéshez. Idén mindenki a maga útját járta.
A 2014. évi, közösen szervezendő újévi fogadásról Lasztovicza Jenővel együtt döntöttek - tette hozzá dr. Kovács Zoltán -, melynek véleménye szerint az a lényege, hogy a jelenlévők jót beszélgethessenek, megoszthassák egymással optimizmusukat. A kormánymegbízott újévi köszöntőverssel kívánt mindenkinek boldog, új esztendőt.

Képgaléria...

Összes hír 2009-től napjainkig