Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megye pozsonyi bemutatkozása

2014. február 10

Szlovákia legnagyobb turisztikai kiállítását az ITF Slovakiatour idegenforgalmi szakvásárt 2014. január 30. és február 2. között rendezték meg Pozsonyban, immár a jubileumi, 20. alkalommal. A 36 000 m2-en 29 országból összesen 756 kiállító vett részt az ITF Slovakiatour és a gasztronómiai tematikájú Danubius Gastro kiállításokon.

A szervezők tájékoztatása szerint a kiállítás négy napja alatt 75000 látogató kereste fel a turisztikai, a gasztronómiai és a társult kisebb kiállítások standjait.

A Nyitra Megyei Önkormányzat meghívásának eleget téve a Veszprém Megyei Önkormányzat képviseletében a Hivatal munkatársai, Balajthy Zsuzsanna és Zsebe Péter január 31. és február 2. között vettek részt a szakmai bemutatkozáson. Veszprém megye pultja Nyitra megye kiállítói területének részeként, annak nemzetközi kapcsolatait reprezentálva kapott helyet. A megye meghívására a Veszprém Megyei Utazás Kiállításon történő nyitrai részvétel viszonzásaként került sor.
A zord időjárás miatt a tavalyihoz képest valamivel kevesebb vendég kereste fel a pavilont, a Veszprém megye iránt érdeklődők közül azonban sokan konkrét kérdéssel fordultak a standszolgálatot ellátókhoz. A látogatók közül legtöbben az aktív turizmus, a kerékpárutak, illetve a kerékpározással kapcsolatos lehetőségek, szálláshelyek iránt érdeklődtek. Sokan kértek termálfürdőkről, wellness lehetőségekről és balatoni üdülésről szóló információt is. A Hivatal munkatársai a megyénkről szóló, korábban kiadott magyar és angol nyelvű általános és tematikus kiadványokkal, térképpel illetve a településektől kapott anyaggal, valamint országos és regionális szlovák nyelvű prospektusokkal várták a látogatókat.
Magyarország egyre népszerűbb úti cél a szlovák vendégek körében, így Veszprém megye iránt is érdeklődés mutatkozott a szlovák fővárosban, hiszen két órás autóúttal a pozsonyiak számára a Balaton, a Bakony akár egynapos kirándulásra is alkalmas helyszínt jelenthet.

A Nyitra Megyei Önkormányzat Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus Osztályának munkatársai megerősítették, hogy a partnerkapcsolatot a jövőben is folytatni kívánják.

 

Összes hír 2009-től napjainkig