Accessibility Tools

Skip to main content

Közös március 15-ei ünnepség Sümegen

2014. március 18

A Veszprém Megyei Közgyűlés az elmúlt évek hagyományaihoz hűen idén is a megyeszékhelyen kívül, egy városi eseményhez csatlakozva emlékezett a 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc évfordulójára.

A sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési központban megrendezett közös ünnepségen Rátosi Ferenc, a házigazda Sümeg város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés alelnöke emlékezett meg ünnepi beszédében a szabadságharc hőseiről. Rátosi Ferenc ünnepi beszéde során méltatta a 48-as szabadságharc történelmi jelentőségét, valamint a szabadság fontosságát hangsúlyozta.
A beszédeket követően a Pannon Várszínház társulatának „Lásd ez a forradalom!” című előadását tekinthették meg a jelenlévők. A nagy sikert aratott műsort Oravecz Edit rendezte.
A színházi előadás után a közgyűlés által a megye hírnevének öregbítése érdekében végzett kimagasló szakmai munka elismerésére alapított Pro Comitatu megyei díjak átadására került sor. Az egészségügy területén több évtizeden át magas színvonalon végzett példamutató orvosszakmai tevékenységéért Dr Drescher Edit, a Csolnoky Ferenc Kórház Reumatológiai és Mozgásszervi Rehabilitációs Centrum osztályvezető főorvosa vehette át az elismerést Lasztovicza Jenőtől, a megyei közgyűlés elnökétől. Kitüntetésben részesült a közoktatás területén kimagasló hivatástudattal végzett oktató-nevelő pedagógusi munkássága, példaértékű tudományos tevékenysége elismeréseként Galánfi Ede matematika-fizika-ábrázoló geometria szakos középiskolai tanár, példaértékű szakmai és vezetői munkásságáért Dr. Flórián Csaba, a Tapolcai Kórház Egészségügyi Nonprofit Kft. nyugalmazott ügyvezető igazgatója valamint a herendi Porcelán hírnevének gyarapítása, hagyományainak megőrzése érdekében végzett tevékenységéért Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója. Elismerésben részesült továbbá Veszprém megye sportéletében betöltött kiemelkedő tevékenységéért Európa egyik legrégebbi, 1867 óta működő sportklubja, a Balatonfüredi Yacht Club, melynek képviseletében Gerendy Zoltán klubelnök, valamint Böröcz István ügyvezető igazgató vette át a kitüntetést. A Sajtó Napja alkalmából Sümeg város vezetése nevében Szijártó János újságíró vehetett át elismerést Rátosi Ferenc polgármestertől.

Az ünnepség zárásaként a Radetzky Huszár Egyesület és a Sümegi Várkapitány Lovagi Torna Egyesület lovasainak felvezetésével a Kisfaludy térre indultak a megjelentek, ahol Dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott, a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetője, Lasztovicza Jenő, a Megyei Közgyűlés elnöke, Rátosi Ferenc polgármester valamint a pártok képviselői és a fegyveres testületek vezetői helyezték el a megemlékezés koszorúit.
A kitüntetettek tiszteletére rendezett fogadáson Lasztovicza Jenő elnök mondott pohárköszöntőt.

Képgaléria...

Összes hír 2009-től napjainkig