Accessibility Tools

Skip to main content

Rendkívüli ülést tartott a Megyei Közgyűlés

2014. május 28

Rendkívüli közgyűlést tartott a Veszprém Megyei Önkormányzat május 28.-án, a Megyeháza Szent István termében.

A rendkívüli ülés összehívását a 1170/2014. (III.26.) Kormány határozatban foglaltak indokolták, miszerint a Veszprém Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány tekintetében az államot megillető alapítói jogok gyakorlása ismét a Veszprém Megyei Önkormányzatot illeti meg.
Az Alapítványt az 1990-es évek elején Veszprém Megye Önkormányzata alapította a kis- és középvállalkozói szféra támogatására. A megyei önkormányzatok konszolidációja kapcsán az alapítvány alapítói jogát a Veszprém Megyei Intézményfenntartó Központ, majd annak egyetemleges jogutódja a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság gyakorolta.
Veszprém Megye Önkormányzata bizakodva és örömmel fogadta az Állam által átruházott alapítói jogokat, hiszen mint területi önkormányzat legfontosabb feladata a területfejlesztés, vidékfejlesztés, területrendezés és koordináció, melynek kapcsán a megye gazdaságának és foglalkoztatásának fellendítése, a befektetések ösztönzése a cél, hatékonyan működő kapcsolatrendszer kialakításával a megye fejlesztésében közvetlenül és közvetve közreműködő szakmai szervekkel, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal, a gazdasági élet meghatározó szereplőivel.
A közgyűlés a jogszabályoknak megfelelően módosította az Alapítvány Alapítói Okiratát és elfogadta a 2013. évi tevékenységéről szóló éves beszámolóját.
Veszprém Megye Önkormányzata, mint az Alapítvány megalapítója továbbra is kiemelt feladatának tekinti Veszprém megye vállalkozóinak támogatását, ezzel a megye gazdasági erejének növelését.

 

Összes hír 2009-től napjainkig