Accessibility Tools

Skip to main content

A Veszprém Megyei Önkormányzat Nyitra megyei bemutatkozása

2014. augusztus 28

A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársai 2014. augusztus 22-24. között a szlovákiai Nyitrán részt vettek a régióban legnagyobb hagyományokkal bíró, 41. alkalommal megrendezett „Agrokomplex – Regiontour” mezőgazdasági és turisztikai kiállításon.

 

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Nyitra Megyei Önkormányzat között hosszú ideje hatékonyan működő testvérkapcsolatnak köszönhetően, a két testvérmegye - a kölcsönösség elve alapján - évek óta térítésmentes bemutatkozási lehetőséget biztosít partnerének megyéje turisztikai kiállításán. Nyitra megye - a hagyományhoz híven - idén áprilisban is részt vett a Veszprém Megyei Utazás Kiállításon, ennek viszonzásaként hívták meg a Veszprém Megyei Önkormányzatot.

A rendkívül nagy látogatottságú esemény turisztikai kiállításán is sokan megfordultak. Veszprém megye standja a Nyitra Megyei Önkormányzat kiállítási területén helyezkedett el, a szép számú érdeklődő közül idén a legtöbben a Balaton iránt érdeklődtek és örömmel fogadták az információt és a prospektusokat. Sok felvidéki magyar ajkú látogató visszatérően felkeresi megyénk standját.
A Veszprém megye turisztikai vonzerőit bemutató pulton a saját gondozásban megjelentetett magyar és angol nyelvű kiadványok (Veszprém megyei turisztikai ajánló, Várak, kastélyok Veszprém megyében, Történelmi útvonalak, kulturális emlékhelyek Veszprém megyében, Természetjárás, kerékpáros turizmus Veszprém megyében, Veszprém megye turisztikai térképe, Üdülési, kirándulási ajánlatok Veszprém megyében 2014) mellett a Magyar Turizmus Zrt. által megjelentetett szlovák nyelvű régiós (közép-dunántúli) kiadványokat találhattak az érdeklődők.

A személyes tapasztalat is igazolta a szaksajtóban megjelent megállapításokat, miszerint Szlovákia Magyarország dinamikusan fejlődő küldőpiaca.
(A KSH adatai alapján 2013-ban Szlovákiából 129.197 vendég 285.476 vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami a vendégszám esetében 7,8%-kal, a vendégéjszakák tekintetében 6,9%-kal haladta meg az előző évben regisztrált eredményeket, ezzel 2013 a legsikeresebb év volt 2001 óta a szlovákiai beutazás szempontjából.)

A Veszprém megyei standon ez évben is látogatást tett Karol Jurica úr, a Nyitra Megyei Önkormányzat Nemzetközi Kapcsolatok és Turizmus Osztályának vezetője, aki megerősítette, hogy a partnerkapcsolatot a jövőben is folytatni kívánják.

Összes hír 2009-től napjainkig