Accessibility Tools

Skip to main content

Hármas együttműködés meghosszabbítása

2015. január 22

A Veszprém, Kovászna és a Maine-et-Loire megyék közti hármas együttműködés meghosszabbítására került sor 2015. január 19-én Angers városában.

A három megye az elmúlt 10 évben is sikeresen hajtott végre közösen különböző programokat főleg ifjúsági, oktatási, kulturális és turisztikai területen. Az újonnan meghosszabbított, 2015-2018. évekre szóló megállapodás - mely az egyes megyék jóváhagyási eljárását követően lép hatályba - együttműködési területei közé a korábbiak mellé bekerült a terület- és vidékfejlesztés, a természetvédelem és az európai projektekben való közös részvétel.
A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Kovászna Megye Tanácsának delegációi franciaországi látogatásuk során bepillantást nyerhettek a Maine-et-Loire Megyei Önkormányzat működésébe, megismerkedhettek az ott dolgozó kollégákkal, a közgyűlés tagjaival és megtekinthették a megyei önkormányzat impozáns épületét. Megcsodálhatták a angers-i Saint-Martin templomot, megkóstolhatták egy helyi szőlészet borait, valamint meglátogattak egy helyi kastélyt.
Mindhárom megye vezetője kifejezte, mennyire örül a közös munka folytatásának, az újabb találkozásnak, valamint hangsúlyozták, hogy a kapcsolatot még intenzívebben képzeli el a jövőben.

Az együttműködési megállapodás aláírása.
Tamás Sándor elnök (Kovászna Megye Tanácsa)
Christian Gillet elnök (Maine-et-Loire Megye Önkormányzata)
Fenyvesi Zoltán alelnök (Veszprém Megyei Önkormányzat)

Összes hír 2009-től napjainkig