Accessibility Tools

Skip to main content

Rendkívüli ülést tartott a Veszprém Megyei Közgyűlés

2015. február 27

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2015. február 26-án tartotta rendkívüli ülését a veszprémi Megyeháza Egry termében.

A testület az ülés során tárgyalta a Veszprém Megye Integrált Területi Programja 2014-2020 (ITP) 2.0 változat előkészítése című előterjesztést. Ennek során döntés született az első körös intézkedési szintű forrásallokációs és indikátorvállalási javaslatról, valamint a program szintű kiválasztási kritériumrendszer kidolgozásáról és véglegesítéséről.
A Terület- és településfejlesztési Operatív Program (TOP) indikatív forráselosztása szerint Veszprém megye kerete 45,17 Mrd Ft Európai uniós támogatás hazai társfinanszírozással együtt. Az egyes prioritásokon belüli, intézkedés szintű átcsoportosításokra tett javaslatot a Közgyűlés, a tavalyi projektgyűjtés eredményeire és a megelőző tervezési időszak szakmai tapasztalataira figyelemmel.
Jelentős változtatási szándék, hogy a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése kezdeményezi a Nemzetgazdasági Minisztérium irányába, hogy a megye számára rendelkezésre álló keretek között a turisztikai tématerületre jelentősebb fejlesztési források kerüljenek megállapításra. Ezáltal összességében a megyei önkormányzat 8.774 mrd Ft turisztikai fejlesztési forráskeret meghatározását javasolja (mely kétszerese az eredeti, TOP arányos keretnek), tekintettel arra, hogy Veszprém megye természeti és épített értékeire alapozó turisztikai adottságok országos szinten egyedülálló turisztikai fejlesztési potenciált képviselnek, ide értve a Balatont és a Bakonyt, a világörökség-várományos területeket, az egyházi és világi építészeti értékeinket, valamint az európai értékeket is képviselő természeti adottságainkat.

rkgy20150226

Összes hír 2009-től napjainkig