Accessibility Tools

Skip to main content

Nagyvázsony ünnepelt

2015. szeptember 03

A falusi tudás és a lóerők fesztiválja
Augusztus 20-án Nagyvázsonyban a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke, Fenyvesi Zoltán méltatta a keresztény magyar állam alapításának ünnepét, hogy azóta is milyen fontosak az akkor lerakott alapok, a közigazgatás, a törvények, az ország védelme, az elköteleződés Európa mellett.

Beszédét a következőkkel zárta:
- Ma a magyaroknak és Európának újra akadt egy közös dolga, és Magyarország ezúttal sem fogja Európát cserbenhagyni. Bízunk abban, hogy ez fordítva is igaz. Ahogy azt Szent István feladatként ránk hagyta: Magyarországot magyar országnak, Európát Európának akarjuk megtartani. Ragaszkodunk ezeréves kultúránkhoz, szokásainkhoz, hitünkhöz, betartjuk és betartatjuk törvényeinket.
A megnyitó ünnepség keretében díjakat osztottak ki, mert Nagyvázsonyban arra is figyelnek, hogy méltányolják a helyben élők teljesítményét. Nagyvázsony Jó Hírnevéért díjat kapott Kandikó Zoltán thai boksz világbajnok, Parrag Ákos lovas és Piltmann Miklós ácsmester vállalkozó, továbbá a település díszpolgárává választották Csebi Pogány Pétert. Ezután vette kezdetét az immár másodjára meghirdetett Virtus, a Falusi Tudás és a Lőerők fesztiválja, amelyen például több mint száz ló és lovas produkciójában gyönyörködhetett a szép számú közönség.

Összes hír 2009-től napjainkig