Accessibility Tools

Skip to main content

Jövőre veletek ugyanitt

2015. október 06

Díjkiosztó ünnepség Alsóörsön

A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársai és a megyei képviselők a nyáron két hónapig járták a „Tiszta és virágos Veszprém megyéért”című versenybe benevezett településeket, hogy idén immár 14. alkalommal hirdethessenek győzteseket. Alsóörsön a kultúrházban tegnap volt a díjátadó ünnepség.


A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottsága tagjaiból álló zsűri június 25. és augusztus 26. között 62 önkormányzat közterületeit hasonlította össze. Ezúttal is a tisztaságra, a virágosításra, a növényápolásra voltak kíváncsiak, megnézték, hogy rendben vannak-e a vízelvezető árkok, sikerült-e vigyázni a köztéri bútorokra, mennyire jellemző a településre a rendezett összkép? dr. Áldozó Tamás pápai polgármester, a bizottság elnöke értékelésében emlékeztetett rá, hogy éppen 25 évvel a rendszerváltás után Veszprém megye falvai, városai lényeges fejlődést mutatnak, amit több ütemben értek el. Elmondta, a virágosítási verseny 14. évében a zsűri úgy határozott, hogy finomítanak az értékelés szempontjain; a verseny alapja továbbra is az önmagunkkal szembeni igényesség, viszont a jelentkező településeket az önmagukhoz képest elért eredmények alapján kell minősíteni, például azért, mert azonos lélekszám mellet is igen eltérőek lehetnek az anyagi feltételek. Gyönyörű megyénk egyre szebb, évről évre több a versenybe jelentkezők száma is. Hasonló folytatást kívánt Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, aki öt kategóriában adta át a díjakat, és a különdíjat a megyeszékhelynek. A 300 fő alatti kategóriában Bakonyság és Ganna lett az első, őket követte Kékkút és Szentbékkálla. A 301 és 500 lélekszámú települések között is két falu került a dobogó legmagasabb fokára: Balatonudvari és Paloznak, második Lovas és Képtalantóti lett, a harmadik pedig Aszófő. Nyárád kapta a legtöbb szavazatot az 501-1000 fő közötti kategóriában, ugyanott második lett Tüskevár, harmadik pedig Nagygyimót. Alsóörs, Csopak, Balatonederics lett a sorrend az 1001-3000 lélekszámú települések közözött, a 3001 lakosnál többet számláló városok közül pedig Balatonfüred végzett az élen, Pápa és Balatonalmádi állhatott még fel a képzeletbeli második és harmadik lépcsőfokra.
A díjátadó rendezvényt vendéglátója Alsóörs önkormányzata volt, a „Tiszta és virágos Veszprém megyéért” verseny főtámogatója pedig az OTP Bank Nyrt. A balatonfüredi Sylvestris Kertészet minden nyertesnek egy-egy cserép növényt ajánlott fel, a veszprémi Fórumkert pedig egy alkalommal tíz százalék növényvásárlási kedvezményt biztosít minden, versenyen indult önkormányzatnak.

Összes hír 2009-től napjainkig