Accessibility Tools

Skip to main content

Látogatás Alsó-Ausztriában

2016. április 29

A Veszprém Megyei Önkormányzat és az Alsó-Ausztriai Tartományi Parlament több évtizedes együttműködése keretében Veszprém megyei delegáció járt Alsó-Ausztriában.

 

A kétnapos látogatás során a képviselők ismerkedtek Alsó-Ausztria legrégebbi Borászati és Gyümölcstermesztő Szakiskolája oktatásával, borászatával, szőlészetével Klosterneuburgban.
Ezt követően a Klosterneuburgi Apátságban tájékozódtak a „Főhercegi süveg – 400 éves az osztrák korona” c. kiállításról, magáról az apátságról, annak építészetéről.

Badenben szintén kiállítást tekinthettek meg „A Habsburgok kertmániája” címmel és tettek sétát a Kurparkban.

A delegáció tagjai ellátogattak Wiener Neustadtba, a MedAustron-ba, ahol az ionterápiás sugárkezelésekről kaphattak részletes információkat.

A Neunkircheni Tartományi Szakiskolában ismerkedhettek a minőségi szakmunkásképzéssel, megismerhették a fémfeldolgozást, a fémdesignt, a különböző fémtechnikákat és győződhettek meg a diákok gyakorlatorientált képzéséről.

A Kaisenbrunn-i vízvezeték központ is tartogatott meglepetéseket, hiszen ezen forrásvidékről kapja Bécs az ivóvizet, melynek „szállító rendszerét” 1873-ban adták át.

 

alsoausztria25

alsoausztria26

alsoausztria27

alsoausztria28

Összes hír 2009-től napjainkig