Accessibility Tools

Skip to main content

Veszprém megye sepsiszentgyörgyi bemutatkozása

2016. május 02

2016. április 22-24. között a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársai mutatták be megyénk turisztikai értékeit Sepsiszentgyörgyön, Kovászna megye és Erdély legnagyobb és legszínvonalasabb rendezvényén, a Szent György Napokon.

Idén 25. alkalommal rendezték meg az eseménysorozatot, melyen igényes rendezvények, kulturális műsorok váltották egymást. A városnap rendezőinek becslése alapján a programokat több, mint nyolcvanezren látogatták. A Szent György Napok kiemelt eseménye volt a „Miénk itt a tér – testvérmegyék és városok utcája” kiállítás, ahol a közönség körében bemutatott idegenforgalmi kínálatunk kedvező fogadtatásra talált. A látogatók ismerték és keresték Veszprém megye látnivalóit, attrakcióit, többen konkrét kérdésekkel fordultak a standszolgálatot ellátó referensekhez, elsősorban a balatoni üdüléseket, termál- és wellness szolgáltatásokat, illetve a kerékpáros túralehetőségeket keresték. A Veszprém megye történelmi borvidékeit reprezentáló borkóstoló is nagy sikert aratott a látogatók körében.
Az idei rendezvény a szervezők szándéka szerint interaktív kulturális színtérré alakult, ahol a „Kép évében” a vizualitásra fókuszáltak, ennek jegyében levetítették a Veszprém megyei értékeket és megyénk látnivalóit ismertető filmet.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Kovászna Megye Tanácsának meghívására több, mint tíz éve van jelen a rendezvényen. A Testvérmegyék utcájában az ünnepélyes megnyitón Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a részvevőket és a vendégeket. Tamás Sándor elnök úr a Veszprém megyei standon is látogatást tett, és megerősítette, hogy a partnerkapcsolatot a jövőben is folytatni kívánják.


Dr. Derzsenyiné Balajthy Zsuzsanna
idegenforgalmi referens

sepsisztgy2016 003

sepsisztgy2016 006

 

sepsisztgy2016 010

 

sepsisztgy2016 013

 

Összes hír 2009-től napjainkig