Accessibility Tools

Skip to main content

„Művészet kőben”

2016. június 28

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a németországi Landratsamt Wunsiedel i. Fichtelgebirge közötti több évtizedes együttműködés keretében került sor 2016-ban is a kőszimpóziumra, „Művészet kőben” címmel, a Wunsiedel városában működő Európai Továbbképző Központ szervezésében.

A szimpóziumon Veszprém megyéből Beretvás Csanád szobrászművész vett részt spanyol, török, kínai, szicíliai és montenegrói művészek társaságában.
A művészek a központ által biztosított kő anyagból (márvány, mészkő, gránit stb.) dolgoztak, ahol a hazájukban előre elképzelt művet formálták meg. Ezek a művek ezután kiállításra kerülnek Wunsiedelben és lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érdeklődők megtekinthessék.

Dr. Karl Döhler Wunsiedel i. Fichtelgebirge Körzet elnöke és az Európai Továbbképző Központ igazgatója, Erwin Hornauer nagyon sikeresnek értékelte a szimpóziumot. Az igazgató kifejtette, hogy mindez nem csak a képzőművészek szakmai cseréje, hanem barátságok is köttetnek és más országok és kultúrák megértésére is sor került.

Beretvás Csanád műve a „Csont improvizáció”, mely az egyheti tevékenysége eredményeként született szürke mészkőből. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

SAM 1013  SAM 0936  SAM 0961  SAM 0973  SAM 1001  SAM 1007

Összes hír 2009-től napjainkig