Accessibility Tools

Skip to main content

A koronák újra együtt

2016. július 07

"A koronák újra együtt" jelszóval a Viski Zöld Falusi Turizmus Szövetség és a Viski Városi Önkormányzat 2016. június 25-26-án ünnepséget szervezett.


A rendezvény célja a máramarosi koronavárosok kapcsolatának felelevenítése, kultúrájának bemutatása és a szétszakított részek újra egymásra találása volt.
Hajovics Jaroszláv, a település polgármestere és Ötvös Ida, a Zöld Falusi Turizmus Szövetség elnöke meghívásának eleget téve a Veszprém Megyei Önkormányzat részéről Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke, valamint Dr. Imre László megyei jegyző vett részt a rendezvényen.
A Veszprém Megyei Önkormányzat már hosszú évek óta ápol kapcsolatot a kárpátaljai Visk községgel, és annak Zöld Falusi Turizmus Szövetségével. Hivatalos együttműködési megállapodás aláírására ez idáig nem került sor.
Az idei év rendezvényének egyik jelentős eseménye volt annak a szándéknyilatkozatnak az ünnepélyes aláírása, melyet Kárpátalja Megye Állami Közigazgatása (Ukrajna) részéről Hennagyij Moszkál kormányzó, Kárpátaljai Területi Közigazgatási Hivatal elnöke, és a Veszprém Megyei Önkormányzat nevében Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke írt alá partnerkapcsolat létesítéséről, Kárpátalja és Veszprém megye közötti kapcsolat fejlesztése, megerősítése érdekében. A szándéknyilatkozat aláírására is Visken került sor.
Visk a felső Tisza vidék egykori 5 koronavárosának egyike. Festői szépségű máramarosi hegyek tövében fekszik a Tisza partján. A megyei delegáció tagjait lenyűgözte az ott élő emberek vendégszeretete, a táj és a természeti adottságok szépsége, a történelmi emlékhelyek gazdagsága, melyek ezer szállal kötődnek hazánkhoz. Veszprém megye vezetése jó szívvel ajánlja minden kedves érdeklődő figyelmébe, hogy ismerjék meg Kárpátalját, és látogassanak el Viskre!

visk03

visk01

visk02

Összes hír 2009-től napjainkig