Accessibility Tools

Skip to main content

Európa fiataljai Alsó-Ausztriában

2016. július 12

A Veszprém Megyei Önkormányzat és az Alsó-Ausztriai Tartományi Kormányzóság Ifjúsági Referatúrája több évtizedes együttműködése keretében Veszprém megyei ifjúsági delegáció vett részt az Alsó-Ausztriában megrendezett „Európai Ifjúsági Találkozó, eljub E-Book Hét” eseményein.

Az Európai Irodalmi Ifjúsági Esemény különböző európai országok aktív cseréje. Mindez az EU Erasmus + Ifjúság Akcióban program keretében került megrendezésre. Közös élmények Krems an der Donauban és más alsó-ausztriai helyeken (Tulln, St. Pölten, Krems, Schallaburg, Wachau) és Bécsben. A fő téma a Duna-i országok fiataljainak együttműködése, tapasztalatcseréje az irodalom, a közös Európa terén. Az egy hét során egy ebook írására került sor több európai ország kb. 50 fiataljának, így Veszprém megyének a részvételével.

A programpontok között szerepeltek olyan workshopok, ahol fiatal politikusok mutatkoztak be az Európai Irodalmi Napok eredményeit taglalva.
A fiatalok innovatív módon jutottak hozzá pl. az olvasás, írás és kommunikáció digitális médiájához. A nemzetek vegyes munkacsoportjai írták meg azt a könyvet, amely mindannyiunk számára közös: az európai fiatalok szolidaritása, kreativitása.

Az alsó-ausztriai tartózkodásuk során ismerkedtek természetesen a tartomány turizmusával, kultúrájával, történelmével és az egy hét során számos sporteseményre is sor került.

FOTÓK

Összes hír 2009-től napjainkig