Accessibility Tools

Skip to main content

Élményekben gazdag nemzetközi ifjúsági tábor

2016. augusztus 22

Idén is megrendezésre került 2016 augusztus 10-20-ig a nemzetközi ifjúsági tábor, ahol 5 Veszprém megyei diák és 6 Wunsiedel-i fiatal vett részt 2-2 kísérővel.
A cserekapcsolat közel 33 éve tart Veszprém Megyei Önkormányzat és a németországi Wunsiedel körzet között.


Augusztus 11-én ünnepélyes köszöntéssel kezdődött a tábor a Megyeháza könyvtárában. Német oldalról a csoportvezető, Uwe Götz – a Kreisjugendring Wunsiedel i. Fichtelgebirge ügyvezetője barátként köszöntötte a Veszprém Megyei Önkormányzat képviselőit, az Önkormányzat felöl pedig Fenyvesi Zoltán alelnök, üdvözölte a jelen lévőket német és magyar nyelven.
A Veszprém Megyei Önkormányzat, a Veszprém Megyei Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány vendégei a tábor nyitányaként a megyével, a német nyelvi kapcsolatok eredetével, az önkormányzat feladataival, munkájával ismerkedtek. Az ipari és gimnáziumi képzésből érkezett hat német diák, a Veszprém megyei társaikból 3 fő a veszprémi Medgyaszay István Szakképző Iskola Gimnázium és Kollégiumban, 2 fő pedig a Lovassy László Gimnáziumban tanulnak. Fenyvesi Zoltán alelnök köszöntőjét az ajándékok átadásával zárta. Élményekben gazdag időtöltést és ismerkedést kívánt a fiataloknak.
A német nemzetiségi hagyományokat ápoló tótvázsonyi szálláshelyről az Uwe Götz és Pápai Andrea által vezetett nemzetközi csapat az augusztus 11-i köszöntő után veszprémi városnéző túrát tettek a Várba majd ebéd után ellátogattak a herendi Porcelángyárba.
Másnap Kislődre, szombaton a Tapolcai-tavasbarlangba mentek, a vasárnapot pedig balatoni vitorlázással töltötték.
Augusztus 15-én hétfő reggel a magyar-német diákcsoport Németországba, Wunsiedelbe utazott, ahol gazdag kulturális és sportprogramok vártak a fiatalokra.

image002  image004   

image007

image005

Összes hír 2009-től napjainkig