Accessibility Tools

Skip to main content

Megyefutás 2016 - Sajtótájékoztató

2016. október 15

A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Veszprém Megyei Önkormányzat, és a Veszprém Megyei Sportszövetség szervezésében, újra megrendezésre kerül a „Megyefutás”, a melynek időpontja 2016. október 20-21. (csütörtök-péntek)

IMG 6950

Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és
Molnár Péter a Veszprém Megyei Sportszövetség elnöke

A sajtótájékoztatót Polgárdy Imre nyitotta meg, megemlékezett a „Megyefutás” történetéről, melynek motorja és ötletgazdája Göndör József volt.
2011-ig minden évben volt apropója az eseménynek, majd 4 év kihagyás után, idén a rendezvény felelevenítésével emlékezünk meg az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról.

Polgárdy Imre a rendezvény fővédnöke köszönetet mondott a Veszprém Megyei Sportszövetségnek és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságnak is, akik aktívan segítenek a Megyefutás lebonyolításában. A Közgyűlés elnöke reméli, hogy ismét több száz fő fog csatlakozni a Megyefutáshoz esetleg több ezer lelkes futóra nő majd a résztvevők száma.

elnokok

Molnár Péter, a Veszprém Megyei Sportszövetség elnöke, beszédében a sport szakmai, technikai részére tért ki. A két napos rendezvénnyel elsősorban a fiatalokat szeretnénk megmozgatni, ezért több település polgármestereit kértük meg, hogy értesítsék a helyi oktatási intézményeket, sportegyesületeket.
A napi 80-90 km-es váltótávokat a célcsoportok reggel 8.00- és délután 16.00 óra közötti időszakban fogják megtenni a programterv alapján. A megyefutás Tapolcáról indul és, Veszprémben a Brusznyai Árpád emlékműnél, a Megyeháza előtti téren fejeződik be, ahol 15.30 órakor Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke mond beszédet.

Technikai-sport kérdésekkel kapcsolatban Molnár Péter, Sportszövetség elnökéhez lehet fordulni Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Bővebb információk:
Megyefutás felhívása
Részletes útvonalterv

Minden lelkes, futót szeretettel várunk!

Összes hír 2009-től napjainkig