Accessibility Tools

Skip to main content

"A magyar kultúra értékei" 2016. évi vetélkedő

2016. december 07

A Veszprém Megyei Önkormányzat - a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum pályázati támogatásával - december 2-án A magyar kultúra értékei címmel vetélkedőt rendezett a Megyeháza Szent István termében.

A megyei döntőt on-line forduló előzte meg: a mintegy 150 iskolának kiküldött felhívás alapján az internetes felületen a jelentkezőknek értékeinkkel kapcsolatos feladatlapot kellett megoldaniuk. A legjobb 10-10 általános és középiskolai csapat jutott tovább.
Pénteken a jó hangulatú programon 80 diák és felkészítő tanáraik vettek részt. Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság elnökének köszöntője után a négyfős csapatok három fordulóban mérhették össze tudásukat, kreativitásukat. A feladatok megoldása során a tanulóknak a nemzeti értékekről, magyarországi, Veszprém megyei nevezetességekről szóló ismereteken túl kézügyességre, fantáziára is szükségük volt.
A zsűri munkájában Vörösmarty Éva elnöklete mellett részt vett dr. Horváth Zsolt, a Hungarikum Bizottság koordinátora és Papp Tamás, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság alelnöke, akik értékes ajándékokat adtak át a díjazottaknak. A vetélkedőn minden résztvevő diák emléklapot és ajándékcsomagot kapott.

Az 5-8. évfolyam kategóriájában 1. helyezést ért el a veszprémi Simonyi Zsigmond Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola Hucul ménes csapata, a 9-12. évfolyam kategóriájában a várpalotai Thuri György Gimnázium Thuristák csapata.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

KÉPGALÉRIA

Összes hír 2009-től napjainkig