Accessibility Tools

Skip to main content

Pápa Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Önkormányzat közös ünnepsége

2017. március 17

Pápa Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Önkormányzat az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából közös megemlékezést tartott Pápán.

Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke ünnepi beszédet mondott, melyben kiemelte, kötelességünk megemlékezni ’48 hőseiről, arról a nagy nemzedékről, amely be tudta teljesíteni küldetését, és száz évvel vitte előre Magyarországot.
Továbbá hangsúlyozta, összefogásra, nemzeti egységre most nagyobb szükség van, mint valaha.

Az ünneplőket Pápa Város Fúvószenekara toborzózenével fogadta. Népdal átiratot énekelt Orsós Adrienn, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának tanulója, akit gitáron kísért Nagy Máté, a Pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola növendéke. „Föl hazám, föl nemzetem” címmel irodalmi összeállítással készült Tolcsvay Béla Kossuth-díjas gitáros, énekes, zeneszerző, Nemcsák Károly Jászai-díjas, érdemes művész és a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület. A nemzeti ünnep alkalmából Pápa Város Díszoklevele kitüntetést adományozott a város Varga György nyugalmazott esperesnek, Baán Istvánné részére a Vadvirág Néptáncegyüttes alapítójának, valamint Zsuppán István festőművésznek. A megemlékezés koszorúzással zárult. Pártok, hivatásos szervezetek, intézmények és civil közösségek helyezték el a tisztelet és emlékezés koszorúit a Március 15. téren álló szobrok előtt.

Képgaléria:
Fotó: papa-ma.hu

marcius15

Összes hír 2009-től napjainkig