Accessibility Tools

Skip to main content

Sajtótájékoztató a Veszprém megyei közútfejlesztésekről

2017. március 29

Veszprém megyei közútfejlesztések címmel sajtótájékoztatót tartott dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, megyei fejlesztési biztos és Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke. 

dr. Kovács Zoltán elmondta, hogy az Európai Uniós és hazai forrásokból összesen közel 7,5 milliárd forintot fordítanak a megyei utak fejlesztésére, amely 70 kilométernyi útszakasz megújulását eredményezi.

Az elmúlt évben 35 kilométernyi útszakasz rekonstrukciója valósult meg, melyet az idei évben kívánnak folytatni. Míg az elmúlt évben a települések belterületi útjain folytak a fejlesztések, összesen 35 km hosszan, mintegy 4 milliárd forint összegben, az idei fejlesztési ütemben a leromlott állapotban lévő, felújításra szoruló, településeket összekötő utak fejlesztése a hangsúlyos.

Fenyvesi Zoltán kiemelte az útfejlesztések fontosságát, mely javítja a vidéken élők életminőségét, hiszen a települések közvetlen összeköttetésbe kerülnek a főutakkal, gyorsabb, biztonságosabb utazást eredményezve.

IMG 9360

Összes hír 2009-től napjainkig