Accessibility Tools

Skip to main content

Szent György Napok a Kovászna megyei Sepsiszentgyörgyön

2017. május 05

Az idei évben 26. alkalommal rendezték meg a Kovászna megyei Sepsiszentgyörgyön a Szent György Napok rendezvénysorozatot, melyre Kovászna Megye Tanácsának meghívására érkezett a Veszprém megyei delegáció. A Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársai megyénk turisztikai kínálatával, Veszprém megyei borokkal és a Devecseri Húsüzem termékeivel igyekeztek a megye értékeit megismertetni a látogatókkal.

 

Erdély legrégebbi és legnagyobb városünnepét 2017-ben a város nevét viselő, sárkányölő Szent György lovag legendájára építették. A vásári-fesztivált a korábbi évekhez hasonlóan idén is kulturális hét előzte meg, ahol színházi előadások, komolyzenei koncertek, könyvbemutatók és kiállítások színesítették a programot. A kilenc napos rendezvénysorozat 35 helyszínen, közel 200 programmal várta a látogatókat. A Szent György Napok kiemelt színfoltja az Outsider MusicFest volt, melyen fogyatékkal élő zenészek mutatkozhattak be a nagyközönségnek.

A Turizmus Évében a „RomUdvar – tájak, ízek, utazások – turisztikai kiállítás” keretein belül Kovászna megye testvérmegyéi és Sepsiszentgyörgy város testvérvárosai, Háromszék gasztronómiai és turisztikai ajánlataival együtt egy helyszínen mutatkozhattak be. Az ünnepélyes megnyitón Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke köszöntötte a részvevőket és a vendégeket.
A látogatók közül sokan felkeresték a Veszprém megyei standot, elsősorban a megye látványosságairól, balatoni üdülésekről és a kirándulási lehetőségekről érdeklődtek, továbbá nagy népszerűségnek örvendett a megye történelmi borvidékeit bemutató borkóstoló és a magyar szalámi kóstoltatása is.

kovasznasztgynap2 kovasznasztgynap1
   

 

Összes hír 2009-től napjainkig