Accessibility Tools

Skip to main content

Az Év Főépítésze Díjban részesült Mezei László úr, Várpalota és Pápa városok főépítésze

2017. augusztus 30

A 2017. augusztus 23. és 25. között Tatán megrendezésre került Országos Főépítészi Konferencia második napján rangos szakmai elismerések átadására került sor. Veszprém megyéből Mezei László építészmérnök úr, figyelemre méltó és példaértékű főépítészi tevékenységéért megkapta Az Év Főépítésze Díjat.

 Mezei László építészmérnök jelentős építészeti munkássága mellett, több mint másfél évtizedes főépítészi életutat is magáénak tudhat: 

- 2001 és 2005 között városi főépítész Veszprém MJV Polgármesteri Hivatalában, ahol 2003-től egyben városfejlesztési irodavezető is
- 2005 és 2007 között területi főépítész a Közép-dunántúli Területi Főépítészi Irodán
- 2007 júliusától napjainkig városi főépítész Várpalotán
- 2016 áprilisától ellátja Pápa város főépítészi feladatait is

Mezei László aktív szakmai közéleti tevékenységet is folytat. Magyar Építészek Veszprém Megyei Kamarájának egyik vezető tisztségviselője, az elmúlt évtizedekben volt a jelölő bizottság elnöke, valamit a kamarai elnökség tagja is.

A Megyeházán 2013-tól tartunk szakmai találkozókat a Veszprém megyében dolgozó önkormányzati főépítészeknek, melyeknek Mezei László rendszeres résztvevője. Megbeszéléseinken tapasztalatait megosztva segíti a települési főépítész kollégákat a felvetődő problémák megoldásában, az életszerű javaslatok kidolgozásában.

Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Az Év Főépítésze Díj „visszatért” Veszprém megyébe, hiszen 2014-ben Papp Zoltán Tamás, (Tapolca és Sümeg városok főépítésze), majd 2016-ban András István (Balatonfüred város főépítésze) és az idei, 2017-es évben Mezei László (Pápa és Várpalota városok főépítésze) részesült e rangos szakmai elismerésben. A Veszprém megyében dolgozó főépítészek szakmai munkáját és elhivatottságát is minősíti, hogy az elmúlt néhány évben immár harmadszor is megyebeli főépítész kapta Az Év Főépítésze Díjat. Mindhárman ezzel is hozzájárultak városaik és Veszprém megye elismertségéhez is.

Ezúton is gratulálunk Mezei László úrnak, Az Év Főépítésze Díj szakmai elismeréshez!

Polgárdy Imre
a megyei közgyűlés elnöke

20170824 124914

Összes hír 2009-től napjainkig