Accessibility Tools

Skip to main content

Hamarosan látogatható a Bakony Vadjai kiállítás

2018. március 29

Május közepétől várja a látogatókat Farkasgyepű legújabb turisztikai attrakciója, a Bakony Vadjai kiállítás. Az új létesítményt Takácsné Légrádi Edina Farkasgyepű polgármestere, dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár valamint Polgárdy Imre a Veszprém megyei közgyűlés elnöke avatták fel.

Az ünnepségen Polgárdy Imre úgy fogalmazott: a most nyíló kiállítás nemcsak újabb turisztikai vonzerőt jelent a település számára, hanem közösségi és oktatótérként is funkcionálhat a jövőben, helyet adva akár rendhagyó környezetismeret- és biológiaóráknak. Az itt kiállított trófeák, a folyosót díszítő képek, a vetítésre szánt természetfilm és az interaktív kiállítás játékai nemcsak szórakoztatnak és kikapcsolódást nyújtanak, hanem oktatnak, nevelnek, a természet, az élővilág szeretetére tanítanak kicsiket és nagyokat egyaránt. A megyegyűlés elnöke szerint, ez volt az egyik ok, amiért a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlése támogatásra javasolta Farkasgyepű projektjét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Polgárdy Imre aláhúzta: legfontosabb feladatunk tehát, hogy megismertessük a fiatalokkal az élővilág szépségét és sokféleségét, felébresszük bennük a szeretetet és a felelősséget, hogy felnőttként ne pusztítsák majd, hanem védjék és becsüljék azt.
Erősödik a belföldi turizmus ennek látható jelei vannak Veszprém megyében is-erről már a területi közigazgatásért felelős államtitkár beszélt. dr. Kovács Zoltán aláhúzta: a térségben több mint 31 milliárd forint értékben valósultak meg a turisztikai fejlesztések, 2020-ig ez a szám további 19 milliárd forinttal emelkedhet.
A turisztikai ágazat hazánkban 360 ezer embernek ad munkát GDP10%át adja
Farkasgyepű polgármestere a többi között arra emlékeztetett, hogy a kiállításnak helyet adó épületben posta, majd az önkormányzati hivatal működött egészen 2008-ig, most a felújítást követően 100 négyzetméteren alakították ki az állandó kiállítást, mely várhatóan nagymértékben növeli a település és a térség turisztikai vonzerejét. Takácsné Légrádi Edina elmondta azt is, a tárlat létrehozásához a Bakonyerdő Zrt. valamint a helyi erdészet nyújtott szakmai támogatást, Mészáros Ferenc vadász pedig az elmúlt 3 évtizedben gyűjtött trófeái közül több tucatot ajánlott fel erre a célra.
A most átadott beruházás egy több lépcsőben megvalósuló turisztikai fejlesztéssorozat első üteme, amelyre közel 100 millió forint összegű támogatást fordíthat Farkasgyepű és Bakonyjákó egy sikeres TOP pályázat jóvoltából. A projekt keretében Farkasgyepűn iskolamúzeum létesül valamint parkolókat alakítanak ki a templom mellett, míg Bakonyjákón pajtaszínház készül.

  bakony1

 

bakony2

 

bakony3

 bakony4 

bakony5

Összes hír 2009-től napjainkig