Accessibility Tools

Skip to main content

Sikeres vidék nélkül nincs sikeres Magyarország- 22. alkalommal rendeztek Agrárexpot Pápán

2018. május 28

A mezőgazdaság stratégiai ágazat, amely olyan kihívásokkal néz szembe, melyekre csak tudás alapon és csak összefogással lehet a jó válaszokat adni- az új agrárminiszter nyitotta meg a 22. Pápai Agrárexpot.

Nagy István beszédében úgy fogalmazott: sikeres vidék nélkül nincs sikeres Magyarország. A szaktárca vezetője szerint minden agrárkormányzati intézkedés központjába a mezőgazdaság versenyképességének növelését kell állítani, ennek érdekében szeretnék elősegíteni a földterületek osztatlan közös tulajdonának megszüntetését, az öntözőrendszerek kiépítését valamint a szakmai oktatás fejlesztését is.
A következő években is sokat kell tenni azért, hogy a magyar föld magyar kézben maradjon- erről már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke beszélt a megnyitón. Győrffy Balázs szerint ennek egyik legjobb lehetősége, ha a hazai gazdálkodók hosszú távon eredményt, egzisztenciát, biztonságot látnak ebben az ágazatban, ezért a versenyképességre, a hatékonyságra, az újdonságokra, a technológiai fejlesztésre nyitottnak kell lenni.
A megnyitó keretében adták át az Agrárexpo díjait: a gép-, állat- és élelmiszerkiállítói díjakat, az innováció díjat, Pápa város valamint a NAK elismeréseit. A vásár nagydíját a Dorker Kft. vihette haza, a Veszprém Megyei Önkormányzat különdíját pedig a Bakonyerdő Zrt. kapta. Az elismerést a megyegyűlés elnöke, Polgárdy Imre adta át Varga Lászlónak, az erdészeti társaság vezérigazgatójának.
21 élelmiszeripari kiállító termékei mellett kézműves portékákat is kínáltak a mezőgazdasági seregszemlén, a kültéri bemutatóhelyen pedig a legmodernebb mezőgazdasági berendezéseket és munkagépeket lehetett megtekinteni három napon keresztül.

papa index

Összes hír 2009-től napjainkig