Accessibility Tools

Skip to main content

Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték

2018. június 21

Új gépjárműveket kapott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szervezet eszközállományának fejlesztése keretében újabb járművek álltak szolgálatba a Veszprém Megyei Katasztrófavédelemnél. A műveleti szolgálat kapott új autót, valamint megérkezett a negyedik HEROS Aquadux-X 4000 típusú magyar gyártású gépjárműfecskendő is. A járművek átadása alkalmából rendezett ünnepségen a megyegyűlés elnöke a többi között azt mondta: „Ma a biztonság a legfontosabb közösségi érték, a magyar emberek biztonsága az első.”

Polgárdy Imre szerint, a katasztrófavédelem csapatmunka, az összetartás pedig sokszor életet ment. Itt a tekintélyt az emberi tartás, a fegyelem, a szakismeret és a közösségért vállalt felelősség együttes megléte adja, legyen szó polgári védelemről, tűzvédelemről vagy iparbiztonságról. Polgárdy Imre jelezte: megyeszerte tapasztalható, hogy egyre nő az önállóan beavatkozni képes önkéntes egyesületek száma, ezzel tovább erősödik egy-egy térség biztonsága, nem beszélve arról, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületeknek közösségformáló erejük is van az adott településen és régióban.
A új magyar fejlesztésű tűzoltóautó 4000 literes víztartállyal és 400 literes habképző-anyag tartállyal rendelkezik, a szerkocsit a térségre jellemző káreseményekhez és kockázati tényezőkhöz igazítva, a kor színvonalának megfelelően építették meg és szerelték fel. A korszerű jármű egy 21 éves fecskendőt vált ki a megyei katasztrófavédelemnél, ahol ez már a negyedik ilyen típusú szer. A műveleti szolgálat új gépjárművét pedig egy 16 éves, 205 ezer kilométert futott autó helyett használhatják a katasztrófavédelem munkatársai.
Az autók kulcsait Dányi Béla dandártábornok adta át. A megyei katasztrófavédelmi igazgató jelezte: folyamatosak a fejlesztések a szervezetnél, a közelmúltban két magasból mentő gépjármű érkezett, megújul az ügyintézői gépjárműpark is.
Az új járműveket és az azokon szolgálatot teljesítő állományt a történelmi egyházak képviselői áldották meg. Az átadási ünnepségen elhangzott az is, 2015 óta országosan több mint 100 magyar gyártású tűzoltóautó állt szolgálatba. A járművek a környezeti és energiahatékonysági operatív program keretében kerültek beszerzésre közel 15 milliárd forint összértékben.

index

Összes hír 2009-től napjainkig