Accessibility Tools

Skip to main content

..Híd, ami összeköt...

2018. szeptember 12

Az értékteremtés 25 éve

Kovászna Megye Tanácsa és a Veszprém Megyei Önkormányzat 25 évvel ezelőtt, 1993-ban kötött együttműködési megállapodást. Ezt az azóta is élő és jól működő kapcsolatot a jubileum kapcsán közösen ünneplik meg a felek Veszprémben egy egész napot átfogó programsorozat keretében, szeptember 15-én, szombaton. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. „Testvér-települési programok és együttműködések” című pályázati felhívásra benyújtott, „Értékteremtés 25 éve – Veszprém és Kovászna megyék testvérkapcsolatának jubileuma” című nyertes pályázat keretében megvalósuló jubileumi rendezvény részleteit Polgárdy Imre, a megyegyűlés elnöke sajtótájékoztató keretében ismertette az Óváros téren.

Az Óváros téren 10 órakor kirakodóvásár kezdődik, ahol erdélyi és megyebeli kézműves termékeket is kínálnak, a vendégeket kulturális és szórakoztató programok várják, míg a Családika a gyermekeknek kézműves foglalkozásokkal, különféle játékokkal készül.
A színpadi programok keretében láthatja majd a közönség a Fővárosi Operettszínház erdélyi születésű művészét, Dancs Annamarit, az esztelneki Hamuvirág néptáncegyüttest, de az egésznapos programra Cimbi és barátai, a pápai fúvósok valamint a Gerence Hagyományőrző Táncegyesület tagjai is eljönnek.
A jubileumi programsorozat szeptember 15-én egyébként ünnepélyes aláírással kezdődik a Megyeházán, ahol együttműködésüket erősítik meg a felek, majd az épület udvarán szobrot is avatnak a jubileum alkalmából. A rendezvények sora 17 órakor Gálaesttel zárul a Szent István teremben.

 elnok

prgram

 

Összes hír 2009-től napjainkig