Accessibility Tools

Skip to main content

A méltóság diadala volt

2018. október 20

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján ünnepi állománygyűlést tartottak a veszprémi helyőrségi alakulatok.

 1956 nemcsak Európa, hanem hazánk számára is nagy érték. A méltóság diadala volt. A magunkra találás, a közösség megélésének pillanata- fogalmazott a veszprémi helyőrségi alakulatok ünnepi állománygyűlésén a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Polgárdy Imre azt mondta: 56 októberében az embereknek nem a saját, személyes sorsuk volt a legfontosabb. Egy fájdalmasan nélkülöző, annyi hiánytól szenvedő korban a magyarok egymás gondját kívánták enyhíteni. Egymásért, egymásnak, a közösségnek akartak jót. A megyegyűlés elnöke szerint 1956. október 23-a örökké élni fog a szabad emberek és nemzetek naplójában, mert ez a nap, a bátorság, az öntudat és a győzelem napja volt.

Minden év októberében fontos, hogy közéleti eredményeinket, kitűzött feladatainkat átmossuk a forradalom tisztaságán. A mércét újra ahhoz a nagylelkűséghez, ahhoz a tiszta becsülethez, megszenvedett méltósághoz igazítsuk-erről is beszélt Polgárdy Imre. Az ünnepi szónok szerint 1956 bizonyosság arra, hogy a szabadságért minden nap meg kell vívni, ma is és holnap is. Nincs még egy olyan nap a történelem kezdete óta, amely világosabban megmutatta volna, hogy az ember szabadságvágya örök és elpusztíthatatlan, bármekkora is legyen az ellene ható túlerő.

A megyegyűlés elnöke úgy fogalmazott: mi magyarok sokat tanultak ’56-ból. Megtanultuk, hogy csak akkor lehet önbecsülésünk, ha kiállunk amellett, hogy Magyarország nem hagyja magát többé betörni, megtörni és legyőzni.

A helyőrségi állománygyűlés ünnepi parancsok ismertetésével, elismerések átadásával zárult. A Légi Vezetési és Irányítási Központ valamint a Magyar Honvédség 54. Veszprém radarezred parancsnoka Szűcs József és Zentai László ezredesek a többi között szolgálati jelet, emléklapot és tárgyjutalmakat adtak át a nemzeti ünnep alkalmából.

megemlekezes001

megemlekezes002

megemlekezes003

megemlekezes004

megemlekezes005

megemlekezes006

Összes hír 2009-től napjainkig