Accessibility Tools

Skip to main content

Folytatódnak a Városépítészeti séták Veszprém megyében

2018. október 30

- Balatonfüred, Zsidó Kiválóságok Háza, 2018. november 12. -

Az immár több éves hagyománnyal bíró rendezvénysorozat következő állomása Balatonfüred. A 2018. november 12-én (hétfőn) 9 órakor kezdődő szakmai nap délelőtti előadásai során a város településfejlesztési, településrendezési törekvéseit ismerteti Dr. Bóka István polgármester.

A történeti településközpontok megújítására példaértékű megoldások születtek Balatonfüreden, melyeket András István városi főépítész mutatja be. Nemzetközi példákról, jó gyakorlatokról Ongjerth Richárd várostervező, a MUT elnökségi tagja tart előadást.

Rendezvényünket különleges helyszínen tartjuk, a közelmúltban átadott, volt zsinagógából kialakított Zsidó Kiválóságok Házában, melyről a tervezője, Sugár Péter DLA tart ismertetést. Rendezvényünk további különlegessége, hogy városrehabilitáció előtt álló településrészen tartjuk, Balatonfüred város Ófalujában, melynek napjainkra elkészült tanulmányterveit Varga Tamás DLA mutatja be.

Délután egy különleges „ökumenikus túrára” hívunk minden kedves érdeklődőt: az akcióterületet, az Ófalut úgy mutatjuk be, hogy a történeti egyházak templomait érintő városi sétára kerül sor.

Rendezvényünket a történeti településközpontok megújítása témakörben készítettük elő, de mottónk lehetne az is: Balatonfüred kicsit másképp, mint ahogy eddig megismertük.
Izgalmas, érdekesnek tűnő szakmai napra szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Kérjük, részvételi szándékát szíveskedjék legkésőbb 2018. november 7. (szerda) 10 óráig megtenni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldött üzenetével, és az alábbi adatok megadásával:
- Név
- Munkahely, beosztás
- Építészkamarai igazolást kér-e?
- Amennyiben kamarai igazolást kér, szükséges megadni még lakcímét és kamarai névjegyzékszámát is.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az adatszolgáltatással létrejött adatbázist kizárólag a 2018. november 12-i rendezvény előkészítéséhez (tervezett létszám, jelenléti ív előkészítése, kamarai igazolás, stb.) kerül felhasználásra. A rendezvény akkreditálását az Építészkamaránál megindítjuk, a továbbképzési pontról az elbírálást követően tudunk tájékoztatást adni.

 

Üdvözlettel:

Fabacsovics Zoltán sk.
megyei főépítész, irodavezető

Összes hír 2009-től napjainkig