Accessibility Tools

Skip to main content

Az új kezdet napja volt

2018. december 17

A Veszprém Megyei Közgyűlés alakuló ülésének évfordulójára emlékeztek

1990. december 15-e Veszprém megye történetében is az új kezdet napja volt. Bár az elmúlt közel 30 esztendőben a Veszprém Megyei Önkormányzat feladatköre többször is változott, küldetése és hitvallása mit sem: dolgozni az itt élőkért, mindent megtenni azért, hogy Veszprém megye polgárainak életminőségét folyamatosan javítani tudjuk- fogalmazott ünnepi beszédében a megyegyűlés elnöke, Polgárdy Imre.

Az ünnepi megemlékezés keretében adták a megye rangos elismeréseit.

A Veszprém Megyei Közgyűlés „Veszprém Megye Tiszteletbeli Polgára” címet adományozott
Dr. Korzenszky Richárd bencés szerzetespap, nyugalmazott tihanyi perjel részére.

A „Veszprém Megye Érdemrendje” kitüntetést Dr. Pósfai Mihály a Pannon Egyetem tanára kapta, míg „Pro Comitatu- díjat” ketten vehettek át az ünnepségen: Dr. Miklós Zsuzsanna Júlia tüdőgyógyász, klinikai onkológus szakorvos valamint Kungl József a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club edzője.

Polgárdy Imre az ünnepségen arról is szólt: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a települési önkormányzatokkal folytatott sikeres együttműködésnek köszönhetően óvodák és iskolák, orvosi rendelők újultak meg vagy épp csapadékvíz-elvezető rendszerek épültek megyeszerte. A kooperáció egyik legnagyobb értéke, a folyamat részesei- a Veszprém Megyei Önkormányzat valamint a helyi önkormányzatok- közösen fogalmazták meg céljaikat annak érdekében, hogy minél több településre jussanak fejlesztések.
Önök jelentik a fényt- így szólt a kitüntetettekhez a megyegyűlés elnöke. Polgárdy Imre úgy fogalmazott: „Önök azok, akik alkotó inspirációt és emberi példát jelentenek a felnövekvő nemzedékeknek. Közös büszkeségünk forrásai. Önök azok, akik hatni, alkotni, gyarapítani tanítanak bennünket. Önök azok, akik egyedülálló teljesítményükkel nemzeti önbecsülésünk részévé válnak. Miként Önök azok is, akik szeretett Veszprém megyénk, vele együtt hazánk és nemzetünk jó hírét öregbítik.”
A megemlékezésen részt vett az Alsó-Ausztriai Tartományi Parlament elnöke, Karl Wilfing is.
Az ünnepi műsorban Starkné Nagy Jusztina valamint a Gizella Női Kar és Teleki Gergő zongoraművész működtek közre.

index1215

Összes hír 2009-től napjainkig