Accessibility Tools

Skip to main content

Kiállítás nyílt az Év Balatoni Háza 2018 építészeti díjpályázat díjazott pályaműveiből

2018. december 20

Idén először került meghirdetésre az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázat a Nők a Balatonért Egyesület és a Balatoni Szövetség szervezésében. A pályázat már első évében is rendkívül népszerű volt, közel két tucat nevező vett részt a megmérettetésen. A szakmai zsűri által kiválasztott díjazott épületekből álló vándorkiállítás első állomása Veszprémben a Megyeháza.

 

A kiállítást Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke nyitotta meg 2018. december 13-án 10 órakor. Nyitóbeszédében elmondta, közel két éve a Veszprém Megyei Önkormányzattól indult el a Balatoni Szövetséghez a javaslat, hogy kerüljön sor az Év Balatoni Háza pályázat kiírására, így külön öröm, hogy elsőként a Megyeházán láthatóak a díjazott épületek.

A kiállítás megnyitóján részt vett a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma közel ötven diákja. A jelenlévőket köszöntötte Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség Elnöke. A továbbiakban egy vetített képes prezentáció során Fabacsovics Zoltán megyei főépítész, irodavezető mutatta be a pályázat részleteit és a díjazott épületeket.

A kiállítás 2019. január 4-éig tekinthető meg a veszprémi Megyeháza első emeletén a Szent István terem előtti folyosón.

A megnyitón készült fotók megtekinthetőek itt.

Összes hír 2009-től napjainkig